Termenul de expirare al alimentelor este extrem de derutant. In vreme ce unele au inscrisa data produceri, altele au termenul de valabilitate sau data expirarii.
Grija datei limita pentru consumul unui aliment e prezenta la achizitionarea fiecarui produs, dar nu toate alimentele expira. Da, ati auzit bine. Nu toate expira. Iata ce alimente poti tine in dulap, fara teama ca acestea se vor strica.
Orezul. Chiar daca dezvolta un strat gros de praf ciudat pe ambalaj, orezul din interior este la fel de bun ca si in ziua cumpararii. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de orez. Asigurati-va ca il depozitati intr-un loc ferit de umezeala.
Otetul. Puteti cumpara otet alb fara grija ca va expira vreodata. Acesta se mentine bun pentru consum pe timp indelungat. Asa ca aveti tot timpul pe ce pune mana atunci cand aveti nevoie de pansamente, aroma sau pentru curatenia de uz casnic.
Mierea. Aceasta ramane comestibila pe termen nelimitat. Mierea isi poate schimba culoarea si poate incepe sa se cristalizeze, dar va ramane in conditii de siguranta pentru consum.
Sarea este unul dintre cei mai vechi conservanti, nu este de mirare ca nu expira niciodata. Singurul lucru care i se poate intampla este sa absoarba umezeala, asa ca ai grija unde o depozitezi, intr-un recipient bine inchis.
Zaharul este la fel ca si sarea. Poate rezistaoricat, mai ales daca sta departe de umezeala si caldura. Aici intra toate formele lui: zahar granulat, zahar brun, zahar pruda, cuburi de zahar, zahar pudra.
Amidonul este unul dintre alimentele care nu expira. E bine sa-l ai tot timpul in bucatarie si sa stii ca nu trebuie sa iti faci probleme pentru data lui de expirare. E nevoie sa il pui intr-un loc uscat.
Sursa: reteteculinare.ro.