Alexandru Rafila, mesaj important pentru populație: ”Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de terapie intensivă”

Publicat: 01 Jul. 2020, 08:32 Arhiva

Profesorul Alexandru Rafila a transmis un mesaj foarte important pentru toți cetățenii. Bărbatul a vorbit despre campania care circulă pe internet, prin care oamenii au fost îndemnați să nu mai poarte mască de protecție.

Alexandru Rafila, doctorul care reprezintă România la Organizația Mondială a Sănătății spune că trebuie să fim foarte atenți și că mesajul care a apărut pe internet face referire, de fapt, și  la ”ruperea de generații”.

Oamenii trebuie să poarte în continuare mască de protecție și să se protejeze cât pot de mult din calea virusului. Mai mult decât atât, dacă va exista o creștere a numărului cazurilor – o dublare sau o triplare, cu alte cuvinte, este probabil să se blocheze secțiile de terapie intensivă. Jumătate din cele 2600 de paturi au echipament pentru respirație asistată.

Alexandru Rafila: ”Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de terapie intensivă, (…) devine o problemă și poate pune sistemul în pericol”

„E un mesaj subversiv, are și o finalitate, pierderea controlului în zona de sănătate publică. Cred că avem de lucrat la construirea unor mesaje care să ajungă la oameni, care trebuie să înțeleagă că ei sunt parte din controlul acestei boli.

Este genul de mesaj care face propagandă unui tip de mesaj, să fii la coadă fără mască. În spatele acestui mesaj este și ruperea de generații. Creșterea evidentă a numărului de cazuri a fost pe 15 iunie. Toată discuția legată de transmisibilitate a căzut în ceea ce privește scăderile numărului de cazuri la temperaturi mari.

Sper să nu ajungem la o dublare, triplare a numărului de cazuri. Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de terapie intensivă. Avem 2.600 de paturi, din care jumătate sunt cu echipamente de respirație asistată.

Când ajungi la un grad de ocupare de 70 la sută, devine o problemă și poate pune sistemul în pericol”, a spus el, potrivit Antena 3.

Publicat: 01 Jul. 2020, 08:32 Arhiva
Pe aceeași temă