Alertă meteo! Cod galben de ninsori și viscol în sudul și sud-estul țării

Publicat: 26 Jan. 2021, 14:43 Arhiva
Alertă meteo! Cod galben de ninsori și viscol în sudul și sud-estul țării

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est, cu viscol în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ
În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00
Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-est.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat: 26 Jan. 2021, 14:43 Arhiva
Pe aceeași temă