Al treilea cutremur in Vrancea in mai putin de 24 de ore. INFP a dat alerta

Publicat: 03 Jun. 2019, 12:27 Ciao.ro
Al treilea cutremur in Vrancea in mai putin de 24 de ore. INFP a dat alerta

In aceasta dimineata, la ora 10:35 a avut loc un cutremur de 3.2 grade pe scara Richter.

Al treilea cutremur in Vrancea in mai putin de 24 de ore. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) acesta s-a produs la Buzau, la adancimea de 134 de kilometri.

Este al treilea cutremur din ultimele 24 de ore iar INFP a dat alerta. In decursul anului trecut, cel mai puternic cutremur s-a produs tot in Buzau, la data de 28 octombrie, cu magnitudinea de 5.8 grade pe scara Richter, simtindu-se chiar si in Bucuresti.

Al treilea cutremur in Vrancea in mai putin de 24 de ore

Un nou cutremur în România

Specialistii au facut o simulare in cazul in care vom avea parte de un seism puternic si au spus ce zone ar putea fi cele mai afectate.

„În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real. Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri.

Noi putem estima care a fost distribuţia intensităţior în teritoriu, faţă de zona epicentrală, astfel încât, în funcţie de intensitate, putem estima pagubele la clădirile civile.

Zona Vrancea este cea mai afectată privind felul de percepţie al cutremururelor şi intensitatea la nivel de localităţi. După aceea se distribuie către Buzău, către nord” au spus specialistii de la Institutul pentru Fizica Pamantului, potrivit evz.ro.

Publicat: 03 Jun. 2019, 12:27 Ciao.ro
Pe aceeași temă