Afacerile lui Mugur Mihăescu au ajuns în colaps, după ce a fost declarată pandemie de coronavirus. Sute de angajați, afectați!

Publicat: 18 Mar. 2020, 13:08 Vedete

Actorul Mugur Mihăescu trece acum printr-o perioadă nu atât de înfloritoare când vine vorba despre afaceri, după ce a fost declarată pandemie de coronavirus la nivel mondial.

Îndrăgitul ”Garcea”, de când s-a retras din lumina reflectoarelor, are mai multe afaceri în București, mai cu seamă deține mai multe pub-uri care au avut un succes incredibil. Dar acum, de când autoritățile au restricționat ieșirile în oraș, rugând cetățenii să stea acasă, pentru a se proteja de noul virus, pare-se că bate vântul prin Centrul Vechi și prin restaurantele și barurile care prindeau viață, seara, în urmă cu trei săptămâni.

Odată cu starea de urgență care s-a instaurat în România pentru o perioadă de 30 de zile, din cauza coronavirusului, actorul Mugur Mihăescu a vorbit despre criza economică care a fost generată. Evident, și el se află în această situație, căci încasările vor scădea în perioada aceasta drastic pentru toate restaurantele, barurile și firmele care oferă astfel de servicii.

Afacerile lui Mugur Mihăescu au ajuns în colaps, după ce a fost declarată pandemie de coronavirus

”Din ceea ce am vorbit cu mai mulți colegi, proprietari de baruri și restaurante din București, dar și din alte orașe ale țării, vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în ultima săptămână, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus, și preconizăm că vor scădea și mai mult, până spre 20%, în următoarele săptămâni”, a declarat actorul pentru Profit.ro.

„Mai întâi vor falimenta cele mici, dar nici celelalte nu vor putea rezista prea mult. În acest context, fără un sprijin puternic din partea Guvernului, majoritatea celor 500.000 de angajați din HoReCa vor rămâne pe drumuri. Gândiți-vă că vorbim de HoReCa, cel mai mare angajator din țară, după statul român. De cei 500.000 de oameni mai depind alți 2-3, pentru că și ei au familii, copii și părinți, așa că impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator. După ce că trăiesc cu spaima acestei molime, vor fi puși și în fața altei probleme la fel de grave, aceea de a nu-și mai putea întreține familia”, a mai spus Mugur Mihăescu.

Noi măsuri anti-coronavirus! Se închid toate restaurantele și barurile din România și se suspendă zborurile din și spre Spania

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat au anunțat noile măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Marcel Vela:

-Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locațiilor

-Este permisă organizarea de către aceste unități economice de comercializare a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în locație.

-Suspendarea tuturor activităților culturale, religioase, artistice, sportive, realizate în spații închise.

-Interzice organizarea oricărui eveniment care pesupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschis. Organizatorii evenimentelor ce presupun aprticipare a maximum 100 de persoane sunt obligați să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.

-Am decis cu privire la transportul de marfă ca toți conducătorii vehiculelor de transport marfă, cu capacitate mai mare de 3,5 tone, au obligația ca în punctele de trecere a frontierei să aibă asupra lor și să poarte mijloce de protecție, precum dezinfectant, mânuși, mască și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.

-Conducătorii care vin din zone galbene sau zone roșii sau care au tranzitat aceste zone, nu vor intra în izolare sau carantină dacă în momentul în care ajung în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomele infectării cu SARS-CoV-2.

Publicat: 18 Mar. 2020, 13:08 Vedete
Pe aceeași temă