Acestea sunt alimentele care ar putea disparea in curand. Care e motivul

Publicat: 10 Jun. 2017, 12:36 Life
Acestea sunt alimentele care ar putea disparea in curand. Care e motivul

Nu mai este un mister că vremea se schimbă. Pe lângă faptul că ne afectează starea, clima ne va afecta, inevitabil, și mâncarea. Agricultura are nevoie de un mediu specific, iar când aceste condiții nu se îndeplinesc, agricultura va avea de suferit. Rezultatul: nu vom mai putea să savurăm o parte dintre alimentele noastre preferate, scrie Business Insider.

1. Avocado – Are nevoie de foarte multă apă pentru a crește, iar cum seceta este din ce în ce mai des întâlnită, avocado deja a devenit mai rar și mai scump.

2. Năutul – Producția de năut a scăzut deja cu 40-50%. Are nevoie de o cantitate anume de apă, iar din cauza secetei, această leguminoasă ar putea dispărea în următorii zeci de ani.

 

 

3. Cafeaua – 70% din cafeaua din lume ar putea dispărea până în 2080. Arborele de cafea are nevoie de o anumită temperatură, iar dacă temperatura va fi mai mare, calitatea boabelor nu va fi bună, astfel că nu va putea fi consumată. Pe măsură ce temperaturile încep să crească din cauza schimbărilor climatice, calitatea cafelei este deja în scădere.

Continuarea articolului »

Publicat: 10 Jun. 2017, 12:36 Life
Pe aceeași temă