Reteta longevitatii: ce trebuie sa adaugi in mancare pentru a trai mai mult

Publicat: 09 iun. 2017, 17:12 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Reteta longevitatii: ce trebuie sa adaugi in mancare pentru a trai mai mult

Există o veste bună pentru toate acele persoane care preferă condimentele iuți precum ardeii jalapeno sau piperul. Un studiu realizat în China a demonstrat că persoanele care consumă mâncare condimentată în fiecare zi au o speranță de viață mai ridicată decât cei care mănâncă iute o dată-de două ori pe săptămână sau deloc.

Cercetarea s-a desfășurat în perioada 2004-2008, având un număr de 487,375 de participanți cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani. Subiecții nu suferiseră în trecut de nicio boală cronică și specialiștii au luat în calcul și alți factori relevanți pentru longevitate, precum statutul marital și educația.

Rezultatele au fost surprinzătoare: cei care au mâncat condimentat zilnic au înregistrat un risc de deces mai redus cu 14% față de cei care nu adaugă mirodenii alimentelor, în timp ce persoanele care au adăugat condimente hranei o dată sau de două ori pe săptămână un risc mai mic cu 10%. Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit că aceleași condimente introduse în dietă conduceau la un diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau respiratorii sau cancer, în special în cazul femeilor, scrie doctorulzilei.ro.

Oamenii au consumat condimente de-a lungul sutelor de ani pentru a aromatiza mâncarea, pentru a o păstra, dar și pentru proprietățile curative atribuite acestora. Astfel, au intrat în atenția științei moderne pentru că în timp s-a constatat că anumiți compuși reduc inflamația, curăță tractul respirator, ajută în procesul de slăbire.

Publicat: 09 iun. 2017, 17:12 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă