Acesta e ursul Baloo si are cea mai emotionanta poveste! A fost salvat de turisti cand era pui si dupa aproape 20 de ani a primit un cadou incredibil

Publicat: 16 Feb. 2018, 16:55 Life

Ursul Baloo a devenit rapid vedeta unei statiuni montane din judetul Hunedoara, dupa ce a fost salvat cand era doar un pui.

Oamenii spun ca animalul de mari dimensiuni le-a purtat noroc pana acum, iar Baloo traieste de multi ani intr-un tarc amenajat foarte aproape de partiile din Straja. Ursul a fost salvat cand era doar un pui de catre turisti si a reusit sa devina simbolul acelei zone.

Povestea sa a inceput in anii 2000, cand ursul Baloo a fost „adoptat” de catre oamenii din Straja. Inca de atunci, statiunea a inceput sa se dezvolte tot mai mult, iar in prezent e una dintre cele mai importante puncte turistice din intregul judet Hunedoara.

Acesta e ursul Baloo si are cea mai emotionanta poveste

Toata lumea e de parere ca ursul Baloo e unul dintre cei mai de vaza membri ai comunitatii, dar si ca a le-a purtat noroc inca de cand a fost gasit si salvat. Cativa vanatori au fost cei care l-au observat de Baloo in padurile Parangului.

„A fost gasit in stare de inconstienta, infometat si pierdut de familia sa. Ursuletul a fost adus in Petrosani unde i s-au pus perfuzii, pana cand s-a insanatosit”, a povestit Emil Parau, un om de afaceri din zona, care l-a „adoptat” pe Baloo.

O vreme acesta a stat la mai multe familii din acea zona care au avut grija de el si l-au indragit foarte mult. Cand Baloo a inceput sa mai creasca, ursul a fost mutat la Straja, unde i s-au asigurat toate conditiile.

Acesta e ursul Baloo si are cea mai emotionanta poveste

In primul sau an la Straja, Baloo era lasat liber sa alerge si sa se joace la marginea padurii si a partiei si isi facuse chiar si cativa prieteni, o caprioara si alti doi ursuleti. Tot atunci, acesta a mancat intr-un singur an 80 de kilograme de miere si a baut 700 de litri de lapte.

Acum simpaticul urs a crescut, iar oamenii au dorit sa ii faca un cadou special. Pentru ca a implinit 18 ani de cand a devenit emblema statiunii montane Straja, lui Baloo i s-a pregatit un tort urias, de 18 kilograme, facut cu miere, zmeura si afine.

Pana acum acesta a mai primit torturi, dar niciodata atat de mari. Cei care il indragesc si-au dorit ca desertul sa aiba in greutate chiar cati ani implineste Baloo. De asemenea, numele acestuia a fost inspirat de personajul din „Cartea Junglei”.

(sursa: adevarul.ro)

Publicat: 16 Feb. 2018, 16:55 Life
Pe aceeași temă