VIDEO! A nins cu zapada neagra in Siberia! Fenomenul incredibil care a socat intreaga planeta! Ce s-a intamplat?!

Publicat: 18 feb. 2019, 14:01 Autor: D. C. Life

Aerul era atat de toxic incat zapada inainte de a se depune a ajuns sa fie neagra efectiv din cauza minelor de carbune din apropiere.

A nins cu zapada neagra in Siberia! Fenomenul incredibil cauzat de poluare! Locuitorii unei regiuni miniere din Siberia au postat pe YouTube imagini de-a dreptul „post-apocaliptice”.

Imaginile arata clar un strat gros de zapada care pare incredibil de toxica. Imaginile catastrofale au fost distribuite masiv de toate publicatiile mari din intreaga lume si a devenit public faptul ca imaginile au fost filmate in orasul Kiselyovsk, un oraș din regiunea Kuzbass. In filmulet poate fi văzută o femeie care conduce pe lângă mormane de zăpadă neagră. Aceeași zăpadă acoperă zone de joacă pentru copii și grădini de bloc. Presa din Rusia a descris aceste scene drept „post-apocaliptice”.

Zapada neagra este asa cum banuia toata lumea un efect al particulelor toxice din aer. In zona afectata de ninsoarea neagra locuiest mai bine de 2.6 milioane de oameni si sunt mai multe mine de suprafata de unde se extrage intensiv carbune. Locuitorii zonei trăiesc în medie cu trei sau patru ani mai puțin decât rușii de rând (n.r. speranța de viață în Rusia este de 66 de ani pentru bărbați și 77 pentru femei). În plus, cazurile de cancer, tuberculoză sau paralizie cerebrală infantilă sunt toate peste media națională.

A nins cu zapada neagra in Siberia! Fenomenul incredibil cauzat de poluare!

„Este mai greu să găsești zăpadă albă decât zăpadă neagră în timpul iernii. Există mult praf de cărbune în atmosferă tot timpul anului. Când ninge însă, devine vizibil. Nu-l poți vedea în restul anului, însă e tot acolo”, spune Vladimir Slivyak, reprezentant al organizației Ecodefense.

Praful de cărbune conține mai multe metale periculoase, inclusiv arsen și mercur. Problemele de mediu sunt cu atât mai grave cu cât acest cărbune este transportat în garnituri de tren deschise. Expuse vântului și ploii, lasă în urmă praf în orașele prin care trec trenurile.

Publicat: 18 feb. 2019, 14:01 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă
×