A fost prevestit decesul marelui campion? Incredibil ce a apărut la locul de suflet al lui Ivan Patzaichin, la scurt timp după ce a murit

Publicat: 05 Sep. 2021, 20:02 Vedete

A fost prevestit decesul marelui campion? Chiar înainte ca medicii să anunțe moartea lui Ivan Patzaichin, la locul lui de suflet a apărut un simbol incredibil! 

Vestea că legenda canotajului românesc, Ivan Patzaichin (71 de ani), a murit, a surprins pe toată lumea. Și asta pentru că marele sportiv și-a ascuns suferința provocată de o boală teribilă care l-a măcinat în ultimii ani.

Medicii de la Spitalul Elias, unde a fost internat în ultima lună, i-au anunțat astăzi decesul. Au precizat că au luptat cu toate forțele pentru a-i salva viața, însă boala de care suferea nu a mai răspuns tratamentului.

A fost prevestit decesul marelui campion?

Familia lui Ivan Patzaichin este în stare de șoc și nu dorește momentan să vorbească despre boala care l-a măcinat în ultima parte din viață.

Ca un semn prevestitor parcă pentru ce avea să se întâmple, în fața restaurantului pe care Patzaichin îl avea în Tulcea a apărut un simbol incredibil. Este vorba despre un stol de porumbei! Potrivit tradiției slave, porumbeii duc sufletele celor decedați în ceruri.

Angajații restaurantului nu aflaseră încă, în acel moment, vestea tristă de la București. Terasa forfotea de oameni, pentru că localul este apreciat din plin pentru mâncarea pe bază de pește.

Momentul de legendă a lui Ivan Patzaichin

În ultimele decenii, Patzaichin s-a implicat masiv în acțiuni de promovare și sprijinire a Deltei Dunării. A fost unul dintre cei mai cunoscuți activiști. El a renunțat în acest an să facă parte dintr-un comitet de selectare a noului guvernator al Deltei în urma unor atacuri politice.

Patzaichin este protagonistul unia dintre cele mai grăitoare momente de profesionalism și dedicație în sport. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o cursă de calificare, lui i s-a rupt în plină cursă vâsla (pagaia). El a continuat însă să vârslească cu restul de vâslă, știind că dacă trece linia de finish – indiferent de timpul obținut – poate intra în recalificări. Așa s-a întâmplat, a ajuns apoi în finala cursei și a căștigat aurul olimpic. Fiind ovaționat de spectatori și omagiat de restul competitorilor.

Publicat: 05 Sep. 2021, 20:02 Vedete
Pe aceeași temă