Ivan Patzaichin a murit! Legenda canotajului suferea de o boală incurabilă

Publicat: 05 Sep. 2021, 10:26 News
Ivan Patzaichin a murit! Legenda canotajului suferea de o boală incurabilă

Ivan Patzaichin a murit! Era internat la Spitalul Elias de mai bine de o lună. Fostul sportiv în vârstă de 72 de ani avea o boală incurabilă.

Ivan Patzaichin a murit!

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, a murit. Canoistul a câştigat 7 medalii la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat. Și nici măcar pagaia ruptă nu a putut să îl oprească din drumul spre aurul olimpic.

Potrivit apropiaților, Ivan Patzaichin a suferea de o boală incurabilă, cu care s-a luptat singur, fără să spună nimănui. Fostul campion era internat de mai mult timp. Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.

A concurat cu pagaia ruptă în 1972, la Olimpiada de la Munchen În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit. Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.

Ivan Patzaichin a fost declarat Sportivul Secolului XX de Federaţia Internaţională de Kaiac-Canoe.

Publicat: 05 Sep. 2021, 10:26 News
Pe aceeași temă