A fost descoperit minereul mai dur ca diamantul! Specialistii au dezvaluit ca are origini extraterestre

Publicat: 27 Jan. 2019, 19:25 News 3

Un nou tip de minereu a fost descoperit intr-o vale, localizata sub Muntele Carmel, din Israel.

Minereul mai dur ca diamantul a rezultat in urma exploziilor vulcanice din urma cu cateva milioane de ani si seamana foarte mult cu o piatra pretioasa apreciata de milioane de femei din intreaga lume. Mai exact, acest minereu e similar cu safirul.

A fost descoperit minereul mai dur ca diamantul

Descoperirea a fost facuta la mijlocul lunii ianuarie de catre o societate miniera din nordul Israelului. Botezat „carmeltazit”, dupa locul in care a fost gasit, noul minereu prezinta o duritate mult mai mare fata de diamante.

Totodata, la una dintre analizele de laborator care au precedat descoperirea, specialistii au putut afla si un aspect bizar despre minereul mai dur ca diamantul. Roca nu si-ar avea originea de pe Terra, fiind una spatiala, dupa cum au concluzionat savantii.

Piatra a fost prezentata cu cateva saptamani in urma, dar descoperirea nu este una recenta. Asta deoarece proprietatile sale au fost studiate timp de peste trei ani, de catre profesori universitari din Italia si Australia.

Minereul mai dur ca diamantul are o nuanta inchisa. Reprezentantii companiei Shefa Yamim care l-a depistat in Israel au fost de parere ca asemenea pietre, cum este „carmeltazitul”, au mai fost identificate doar in rocile care proveneau din spatiul cosmic.

A fost descoperit minereul mai dur ca diamantul

Totusi, mineralul s-a format in urma exploziilor vulcanice care au avut loc in acea zona in perioada cretacica. E foarte posibil ca originile sale sa nu fie unele pamantesti, asa cum sustin savantii, dar in ceea ce priveste compozitia sa chimica seamana cu un safir.

Testele in ceea ce priveste densitatea au aratat ca noul mineral are o duritate mult mai mare fata de cea a diamantului. Ceea ce face ca roca botezata carmeltazit sa fie una ideala pentru realizarea de bijuterii foarte scumpe, mai ales pentru ca sunt atat speciale. „Pretul unor astfel de pietre este dat si de raritatea lor!”, a fost de parere Abraham Taub, seful companiei israeliene care a făcut descoperirea.

(sursa: thevintagenews.com)

Publicat: 27 Jan. 2019, 19:25 News 3
Pe aceeași temă