Pestele-broasca (Antennarius maculatus) este un locuitor al marilor calde. Uneori apare si la gurile de varsare ale raurilor. Se intalneste pe tarmurile vestice ale Oceanului Pacific si ale Oceanului Indian, in Insulele Maldive, Mauritius, dar si in Arhipelagul Indonezian, Insulele Filipine si Solomon.
Face parte din ordinul pestilor-undita, care se remarca prin aspectul iesit din comun, intotdeauna frumos si interesant. Pestele-broasca apare in apele superficiale, la adancimi de aproximativ 12-15 m. Prefera sa stea pe fundul apei netede sau intre pietre si iarba de mare, in recifele de corali, la adancimi mici.
Cum arata
Se hraneste cu ajutorul nadei si consuma foarte putina energie. Prada pe care o atrage este de mici dimensiuni si nu are nicio sansa sa scape. In momentul in care mancarea se apropie de gura lui, pestele-broasca o deschide puternic. In urma acestei actiuni se creaza un curent care baga prada fix in gura pestelui.
Coloritul este unul ca de floare: alb, maroniu, crem sau galben cu diferite pete si puncte negre, rosii, maronii, ruginii pe toata suprafata corpului, care il camufleaza perfect printre corali. Uneori se confunda cu fundul apei. De cele mai multe ori, pestele-broasca iese dintre corali doar pentru a se hrani. Datorita corpului masiv si greoi este o vietate inactiva, informeaza destepti.ro.