A fost descoperit leacul pentru chelie! Vestea ii va bucura pe barbatii care se confrunta cu aceasta mare problema

Publicat: 16 ian. 2018, 16:41 Autor: madalina m. Life

Barbatii care ajung sa aiba probleme cu caderea parului ar putea avea o sansa sa arate asa cum isi doresc.

Vestea incredibila a venit din partea cercetatorilor de la „Indian University School Of Medicine”, din Indianapolis, in Statele Unite ale Americii. Acestia sunt de parere ca au gasit un leac pentru chelie, iar informatia a fost facuta publica in urma cu cateva zile.

Desi foarte multa vreme nu s-a putut gasi un leac impotriva calvitiei, cercetatorii nu s-au dat batuti, fiind convinsi ca aceasta problema cu care se confrunta foarte multi barbati poate fi eliminata foarte usor.

A fost descoperit leacul pentru chelie
Descoperirea a fost facuta in circumstante uimitoare, pentru ca initial totul pornise ca un alt studiu. Pe parcursul cercetarilor pentru gasirea unei solutii impotriva surzeniei a fost observat ca o parte dintre celulele stem crescute cu ajutorul soarecilor de laborator pot deveni papile dermice.

Totodata, pe aceasta „piele paroasa” procesul prin care se formeaza foliculii de par este mult mai rapid. Cel care a facut descoperirea a fost profesorul american Karl Koehler, alturi de echipa sa.

Urmatorul pas ar fi gasirea unei solutii prin care acele celule stem sa fie aplicate si la oameni pentru a se putea observa atent rezultatele. Desi e abia in primele faze, descoperirea e una promitatoare, iar barbatii ar putea sa scape mult mai rapid de chelie decat isi imaginau.

A fost descoperit leacul pentru chelie

Momentan cercetatorii americani au ca solutie tot transplantul pe oameni pentru a se observa daca intr-adevar respectivele celule stem prin care poate fi crescut un nou strat de par chiar au acelasi rezultat.

Foarte multi barbati ajung sa aiba chelie pentru ca papilele dermice inceteaza sa mai functioneze. Acestea alcatuiesc primele doua straturi ale pielii, iar cu ajutorul lor sunt stimulate si celule din jur, ca sa poata forma foliculi pilosi.

Totodata, barbatii cu calvitie pot elimina definitiv aceasta problema si se pot bucura din nou de un par bogat si des pentru profesorul Koehler a descris acea cultura de celule stem drept „folicule de par care cresc in toate directiile, la fel ca semintele de papadie„.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 16 ian. 2018, 16:41 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă