Descoperire. Care ar fi ordinea în care apar simptomele de infectare cu noul coronavirus în studiul făcut de cercetători

Publicat: 17 Aug. 2020, 10:48 Arhiva

Cercetătorii americani au făcut o nouă descoperire. Aceștia susțin că ar exista o listă cu ordinea simptomelor care apar, după ce o persoană se infectează cu noul coronavirus.

Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine a simptomelor infectării cu noul coronavirus, virusul venit din China. Astfel că, ordinea ar fi următoarea: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree. Persoanele care sunt infectate cu noul coronavirus ar putea, potrivit cercetătorilor, să își dea seama din timp și să ceară ajutorul medicilor. Odată ce ”datele problemei” se cunosc, cadrele medicale vor determina ce măsuri trebuie luate pentru pacientul respectiv. Chiar dacă febra și tusea sunt asociate și cu alte boli respiratorii, noul coronavirus poate provoca și simptome care apar la nivelul tractului gastrointestinal superior și inferior.

„Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19. Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia”, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică, arată Digi24.

„Identificarea mai rapidă a pacienților ar putea reduce timpul de spitalizare”, a explicat și Joseph Larsen, autorul principal al studiului.

România a înregistrat iar peste 1000 de cazuri în doar 24 de ore

1.087 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România în ultimele 24 de ore din 11.846 de teste prelucrate, a anunțat duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Până ieri, 16 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 70.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 32.587 pacienți au fost declarați vindecați și 7.981 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.359. Dintre acestea, 479 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.513.888 de teste. Dintre acestea 11.846 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.859 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 4.987 la cerere.

Publicat: 17 Aug. 2020, 10:48 Arhiva
Pe aceeași temă