Giulia Anghelescu: ”Mă bucură mult mai mult un cadou simbolic și să știu că omul care mi-l dăruiește chiar s-a gândit la ce să-mi cumpere!”

Publicat: 01 ian. 2018, 13:47 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete

Giulia Anghelescu este una dintre cele mai cool mame din showbizul românesc. Are doi copii minunați, o fetiță și un băiat, dar și o mentalitate extrem de ”la modă” în educația celor mici. Ce se întâmplă la ei de Sarbatori, aflăm din interviul următor.

Giulia, cum simți sărbătorile astăzi?

De când au apărut copiii în viața noastră, să știi că ne-am cumințit foarte tare. De Crăciun am stat acasă, întotdeauna. În principiu, eu gătesc pentru toată familia și toate neamurile și toți prietenii, care oricum vin în vizită la noi. Sunt câteva tradiții pe care le respectăm în fiecare an. Spiridușii, adică eu, împodobesc casa și bradul, pe 23 noaptea. Pe 24 toată ziua eu gătesc. Pe 24 noaptea eu am o întâlnire cu Moșul, cea mică îi lasă cozonac și lapte, după care toată familia se pune la somn. Pe 25 dimineața ne trezim cu toții și mergem să vedem ce ne-a adus Moș Crăciun. Moș Crăciun nu vine în persoană la noi, dar vine și ne lasă cadouri sub brad.

Hai să facem o întoarcere în timp. Cum era  Crăciunul când erai tu mică?

Cam așa cum este și acum. Am încercat să păstrez din tradițiile pe care mi le-au insuflat ai mei când eram mică. Mă rog, mai mult sau mai puțin, pentru că atunci când eram eu mică, era mai mult pe drumuri prin țară, pe la concerte. De principiu, însă, ne strângeam acasă de Crăciun, măcar de Crăciun.

La un moment dat mi-am dorit un telefon mobil

Îmi spuneai că gătești? Ce obișnuiești să gătești?

Orice, absolut orice. De sărbători gătesc chiar tot. E adevărat, acestea sunt cele mai grele și mai obositoare zile, din tot anul, dar nu contează. Eu stau și fac meniul, sigur, am ajutor, o am pe bona copiilor care mă ajută la tocat legumele pentru salata boef, de exemplu, dar, în principiu, eu sunt șeful.

Ce-ți plăcea să primești când erai mică ca și cadou de la Moșul?

Să știi că nu prea aveam dorințe din astea fantastice. Sincer. Cred că singurul an în care pot să zic că mi-am dorit ceva foarte mult și am și primit acel ceva, a fost anul în care mi-am dorit un telefon mobil. Pe vremea aia nu era așa de simplu cum este acum. Cred că eram în clasa a VII-a, când am primit primul telefon. Era un Motorola sub forma de cărămidă. Să știi că, da, nu mi-am dorit niciodată lucruri fantastice și eram cât se poate de realistă atunci când îi scriam Moșului sau când le spuneam alor mei ce-mi doresc. Și în continuare sunt la fel. Pe mine mă bucură mult mai mult un cadou simbolic și să știu că omul care mi-l dăruiește chiar s-a gândit la ce să-mi cumpere, cum să-mi cumpere, cum să mi-l dăruiască, decât să-mi cumpere un cadou scump. Nu prea mă bucur la cadouri scumpe, pentru că nu sunt nici pasionată de branduri, nici de genți, de pantofi. Consider că sunt alte lucruri mult mai interesante și mai importante decât astea.

Asta le transmiți și celor mici?

Așa încerc să le transmit și celor mici. Să știi că am avut o problemă cu cea mică. Fiind foarte răsfățată, până să apară și băiețelul la noi în familie, ea-și dorea foarte multe lucruri, iar noi din dorința de a o vedea fericită începusem să-i cumpărăm multe lucruri. Iată că așa am ajuns în punctul în care copilul nu se mai bucură la niciun cadou sau dacă se bucura, se bucura fix 2 minute, după care nu o mai interesa. De vreo trei ani, de când s-a născut cel mic, avem o regulă, de Crăciun primește un singur cadou din partea noastră, un singur cadou din partea bunicilor. Nu trebuie să fie mai multe cadouri la un loc. În principiu, amândoi trebuie să primească aceste cadouri în cutii la fel de mari. Nu mai las pe nimeni să aducă alte cadouri, multe cadouri, pentru că vreau să se bucure de ceea primesc. Copiii trebuie să învețe să se bucure de orice lucru pe care îl primesc.

Crăciunul este perioada aceea a anului în care simt că ating liniștea absolut

Ați făcut scrisoare? Ce-și doresc ei de la Moșul?

Da. Scrisoarea a scris-o ea, cu mâna ei, atât pentru ea, cât și pentru cel mic. Evident că-și dorește o sumedenie de lucruri cu Elsa, cu Ana și cu Elsa. Își dorește schiuri și clăpari, îi place foarte mult să schieze. Nu-și dorește nimic care nu i-ar folosi, iar asta mă bucură. Își dorește echipament nou pentru echitație. Cred că înțelege cum stă treaba cu Moșul însă, deocamdată, a făcut niște prostioare, și nu știm dacă o să vină Moșul.

Există și nuielușă?

O… da… Au primit și nuielușă, au primit amândoi nuielușă de Moș Nicolae. Și au mai primit fructe și dulciuri, dar nu foarte multe, tocmai ca să înțeleagă că au fost unele momente anul acesta când nu au fost tocmai ascultători și uite că Moșul a văzut.

Giulia, cum simți Crăciunul?

Crăciunul pentru mine este cea mai frumoasă perioadă a anului. Repet. Este și cea mai obositoare pentru că nu dorm aproape deloc până în ziua de Crăciun, dar este clar, perioada mea preferată. Este perioada aceea a anului în care simt că ating liniștea absolută, iar asta nu are legătură cu liniștea care nu este în casă.

Ce faci de Revelion?

De Revelion cânt. Au fost câțiva ani în care am decis să stau acasă în noaptea de Revelion, însă nu e ceea ce trebuie. Mie îmi place să cântă în noaptea de revelion.

Publicat: 01 ian. 2018, 13:47 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă