Rețeta de sarmale în foi de varză a lui Cătălin Scărlătescu, de Sărbători. Secretul juratului MasterChef

Publicat: 18 dec. 2025, 11:32 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
Rețeta de sarmale în foi de varză a lui Cătălin Scărlătescu, de Sărbători. Secretul juratului MasterChef

Rețeta de sarmale în foi de varză a lui Cătălin Scărlătescu. Juratul MasterChef le-a făcut fanilor o nouă surpriză! Scărlătescu le-a dezvăluit urmăritorilor săi rețeta sa de sarmale în foi de varză, unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale de sărbători.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați și iubiți bucătari din România. Și, nu de puține ori, fostul jurat de la Chefi la cuțite împărtășește rețete secrete. De această dată, el a prezentat o rețetă de sarmale în foi de varză, preparatul care nu lipsește de pe masa românilor de Crăciun sau Revelion.

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapă
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin

Rețeta de sarmale în foi de varză a lui Cătălin Scărlătescu. Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt și se punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie, apoi se lasă puțin la răcit.

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion, spune chef Scărlătescu.

Trucul lui pentru o savoare aparte a sarmalelor este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura: Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor, a mai explicat îndrăgitul bucătar.

Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de servit alături de oamenii dragi.

foto: colaj ciao.ro

Publicat: 18 dec. 2025, 11:32 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×