Rețetă delicioasă. Ingredientul secret pentru cea mai bună ciorbă de burtă

Publicat: 12 aug. 2024, 10:29 Autor: Denisa Iordache Retete & Diete
Rețetă delicioasă. Ingredientul secret pentru cea mai bună ciorbă de burtă

Ciorba de burtă este întotdeauna prezentă pe mesele noastre în zile de sărbătoare. Considerată o delicatesă, aceasta poate fi preparată în diverse variante, în funcție de regiunea țării. Folosirea acestui ingredient poate transforma complet aroma ciorbei. Iată despre ce ingredient este vorba! 

Pe lângă ingredientele clasice, bucătarii experimentați sugerează adăugarea unui ingredient secret care schimba complet gustul ciorbei de burtă. 

Cum să prepari cea mai gustoasă ciorbă de burtă

Ingrediente necesare:

  • 1 kilogram de burtă de vită nefiartă 
  • O bucată de carne de vită și un os de vită 
  • Un ardei roșu mare 
  • 2 morcovi 
  • O bucată de țelină, păstârnac și 2 tije de țelină 
  • Câteva boabe de piper 
  • 300 mililitri de iaurt gras 
  • Câțiva căței de usturoi 
  • O jumătate de ardei murat în oțet 
  • 2 foi de dafin 
  • 2-3 gălbenușuri de ou 
  • Câteva fire de leuștean 

Ingredientul secret: un picior de porc

Mod de preparare:

  • Pregătiți ingredientele: Spălați bine burta, piciorul de porc și carnea de vită. 
  • Fierbeți: Puneți-le la fiert împreună cu legumele tăiate, adăugând puțină sare, boabe de piper și aproximativ 4 litri de apă. 
  • Strecurați: După ce carnea este complet fiartă, strecurați supa și puneți-o din nou pe foc. 
  • Adăugați burta: Tăiați burta în felii subțiri și adăugați-o în supă împreună cu 1-2 foi de dafin. 
  • Adăugați usturoiul: După ce ciorba a început să fiarbă, adăugați usturoiul pisat bine până obțineți o pastă. 
  • Completați: Lăsați ciorba să fiarbă câteva minute, apoi închideți focul. Adăugați ardeiul murat tăiat fâșii subțiri și o jumătate de morcov fiert dat pe răzătoare. 
  • Pregătiți amestecul de iaurt: Într-un bol separat, bateți iaurtul cu gălbenușurile și adăugați amestecul în ciorbă după ce s-a răcit puțin. 
  • Asezonați: Adăugați sare după gust și 1-2 linguri de oțet în care au fost murați ardeii iuți. 
  • Îmbunătățiți gustul: Turnați 2 linguri de ulei în care a fost călit morcovul pentru a oferi ciorbei o culoare diferită. 
  • Finalizați: La final, adăugați puțin leuștean după gust. 

 

Sursă foto: social media

 

Publicat: 12 aug. 2024, 10:29 Autor: Denisa Iordache Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×