EXCLUSIV | Ce regulă va trebui Cabral să respecte? Andreea Ibacka: “Trebuie să ne educăm pe noi ca să le transmitem copiilor valorile corecte”

Publicat: 10 aug. 2024, 22:00 Autor: Andreea Archip Vedete

Andreea și Cabral Ibacka sunt atenți la nevoile celor doi copii – Namiko și Tiago și își organizează agenda astfel încât să petreacă mult timp alături de cei doi pitici. Actrița își dorește ca micuții să nu fie dependenți de ecrane, prin urmare face tot posibilul ca în prezența lor să stea departe de telefon. Aceeași regulă o are de respectat și Cabral, după cum a menționat, pentru CIAO.RO, Andreea Ibacka.

De când este mama, Andreea Ibacka și-a schimbat prioritățile. Cândva o prezența constantă pe micul ecran fie în seriale, fie în emisiuni, vedeta a decis să  aibă mai mult timp liber, pe care să-l dedice copiilor, iar atunci când sunt la grădiniță, așa cum se va întâmpla din toamnă, să se ocupe de diverse proiecte la care e solicitată.

Activitatea ei din social media este atent gândită și organizată, astfel încât să furnizeze conținut de calitate, care să inspire. “Am o echipă, desigur și în ultima vreme pun bază pe Denis, un prieten bun care filmează, montează. Strâng idei, am și idei originale. Tot timpul, mă rog, e un flux de haine care intră, care ies, ocupă destul de mult timp toate pregătirile. Poate că filmarea în sine nu e atât de complicată, dar pre-producția și post-producția de multe ori presupun muncă asiduă”, ne-a povestit ea.

Andreea Ibacka: “Mă gândeam să facem regulă cât mai repede și să nu mai petrecem timp pe telefoane, după-amiaza, după ce luăm copiii de la grădiniță”

Cu excepția vacanțelor, soția lui Cabral își organizează activitățile în perioada în care Namiko și Tiago nu sunt în preajma ei. O variantă era intervalul în care cei doi se aflau la grădiniță sau erau în compania bunicilor.

Da, întotdeauna mă organizam în timpul zilei până îi luam pe copii după-amiaza, clar. Și chiar mă gândeam să facem regulă cât mai repede și să nu mai petrecem timp pe telefoane, după-amiaza, după ce luăm copiii de la grădiniță sau să petrecem mult mai puțin. Pentru ca și modelul pe care li-l insuflăm lor să fie astfel”, a declarat, pentru CIAO.RO, Andreea Ibacka.

Practic, regula se va institui din toamnă, de când copiii vor reîncepe grădinița. Vedeta vrea să evite ca Namiko și Tiago să devină dependenți de ecrane și susține că, practic, micuții dacă îi văd pe ei butonând telefonul, li se va părea interesantă activitatea și vor dori și ei același lucru.

“Sunt foarte mulți copii captivi în social media de la vârste foarte fragede și până la urmă e normal să fie așa, dacă modelul lor de acasă ăsta este. Și nu îi pot impune fiică-mii, după ce va merge la școală, să nu aibă un telefon, să nu aibă un profil de social media, dacă ea mă vede pe mine că nonstop asta fac. Și atunci, mă rog, știi cum e, trebuie să ne educăm pe noi ca să le transmitem lor valorile corecte”, a mai spus, pentru CIAO.RO, soția lui Cabral.

Andreea Ibacka: “Telefonul a ajuns acum un calculator portabil, care ne rezolvă toate nevoile”

În cazul ei, timpul petrecut pe telefon presupune și sarcini legate de anumite proiecte online, nefiind vorba doar de distracție. Cumulat, se adună totuși destule zeci de minute.

“Nu știu, sunt câteva ore pe zi, îți dai seama, îți zice telefonul la un moment dat, cât timp ai pe trecut. Sigur că mai și vorbim, mai scriem și mesaje, mai rezolvăm fel de fel de lucruri. Adică practic telefonul a ajuns acum un calculator portabil, care ne rezolvă toate nevoile. Dar încerc tot timpul să nu mă las furată de scroll. Știi, scroll, scroll, scroll, pentru că mai ales filmulețele astea foarte scurte și antrenante dau dependență”, a adăugat ea.

Foto: Instagram

Publicat: 10 aug. 2024, 22:00 Autor: Andreea Archip Vedete
Am absolvit Facultatea de Geodezie în 2005 și apoi un masterat în Comunicare și Relații Publice la SNSPA. Mi-am dorit…...
Pe aceeași temă
×