EXCLUSIV | Mihai Trăistariu e super aglomerat cu cântările! „Sunt atât de obosit, e atât de greu vara. Vreau să-mi fac casă!”

Publicat: 29 iul. 2024, 11:32 Autor: Dora Bazavan Vedete

Mihai Trăistariu muncește pe brânci în acest sezon estival. Artistul are câte 3-4 concerte pe seară și chiar dacă ajunge la epuizare de la oboseală își revine repede pentru că îi place ce face iar muzica este baza și îi aduce un profit frumușel. La fel și zona de turism căci Mihai Trăistariu câștigă bine și din apartamentele pe care le închiriază pe litoral. Cu câți bani rămâne în mână la sfârșitul verii și ce intenții are să se dezvolte în zona de imobiliare, Mihai Trăistariu ne-a povestit tot pentru Ciao.ro!

Mihai, cât de aglomerată e perioada asta pentru tine?

Am în fiecare seară concerte, chiar acum mă plâng, sunt la Saturn, am un spectacol și după la Eforie și am venit toată ziua de la Herculane. Am plecat dimineața la 8.00 și sunt atât de obosit și mai am și două concerte în seara asta. Acum mă plângeam că sunt terminat și îmi vine să mă culc pe niște șezlonguri pe aici, că la ora 20.00 trebuie să intru la Saturn la o terasă și la ora 21.30. la Eforie, la un resort.

Asta înseamnă că e bine!

E atât de greu vara la mine, terminare, vara așa am în fiecare seară câte două, trei, patru concerte. Vinerea am patru, sâmbăta plec în țară, uite am în Baia Mare, o nuntă cu două programe, adică greu de tot. Și mă întorc duminică noapte sau luni și iar o iau de la capăt luni, marți, miercuri și joi, cânt pe litoral în fiecare seară, dimineața vin turiștii.

S-au eliberat apartamentele, ai un stres în plus și cu asta!

Azi s-au eliberat cinci apartamente, nu spun ce stres e, eu am șase. De obicei unu-două se eliberează,  dar când se eliberează cinci, cum s-a întâmplat azi, a fost o crimă, cameristele aleargă, dă-i să vină, că vin turiștii, zic stai că au ajuns, au venit cu trenul, urcă-i, bagă-le bagajul și lăsă-i pe hol, dă-i la cafea, deci chin și jale.

Dar îți merge bine și în zona de turism! Spuneai că vrei să te dezvolți la un moment dat!

În fine, deci e greu, vara e cea mai grea și criminală pentru mine, am arhiplin, până pe 6 septembrie n-am nimic liber, deci partea asta merge, turismul merge bine, de aceea și vreau să mă dezvolt un pic mai mult. Mai am un apartament de lux, care nu s-a deschis, în ianuarie l-am cumpărat, de cinci stele, un apartament, pe lângă cele șase pe care le am și vroiam să-l deschid în vară, dar nu este gata, se mai lucrează acolo, mai pun gresie, mai nu știu ce și atunci, probabil, în toamnă va fi gata și o să-l las tot timpul anului deschis. E de cinci stele, are piscine, are tot ce trebuie, e în buza mării. Dar o să văd, tot mă tentează o pensiune, un hotel, o să mă uit în timp, o să mă gândesc cum să fac să-mi fac un hotel mai mic și apoi, văd eu, mă extind.

Evenimente am așa doar în fiecare seară, am și nunți și zilele orașului și toate cele, botezări, festivaluri, până în decembrie sunt plin. În weekend-uri plec și de luni până joi sunt la Constanța, vara. Pe litoral, prin stațiuni, prin rotație, câte două, trei, patru spectacole pe seară. Unde cânt câte jumătate de oră, 45 de minute, 20 de minute, depinde ce buget au patronii de pe la resorturi, hoteluri.

Ți-ai cumpărat și teren pentru casă?

Vreau să-mi fac casă, mă tot plimb așa prin zona Constanței, am căutat niște terenuri, să văd dacă mi-aș face o casă la pădure, așa cumva, să fie copaci, ca să-mi țină umbră și răcoare și să nu mai am gălăgie și să nu mai stau printre manele și miros de mici și bere, parcă aș vrea liniște în curtea mea.

Cât produci, așa, în sezonul estival, din evenimente și din chiriile apartamentelor pe care le ai? 

Bani, nu știu câți bani fac, n-aș mai da cifre, că nu contează astea. Eu dintotdeauna iau 1.500 de euro pe un concert de 45 de minute, acum negociez cu fiecare până mă înțeleg. Pe litoral se cântă mai puțin, patronii n-au atâția bani și zic, uite, cântă-mi și mie, îți dau 500 de euro sau îți dau 1.000 de lei, îmi cânți trei piese-două, cântă-mi 20 de minute, cântă-mi jumătate de oră. Și fiecare își negociază cum poate.

Și atunci, mă strecor printre toate astea și oricum fac destui bani. Tot muzica produce cei mai mulți bani la mine și turismul mai nou, care face un 30-35 de mii de euro pe vară. Cu atâta rămân eu după ce dau TVA, taxe, impozite, cărți de muncă, ce mai am eu.

foto: social media

Publicat: 29 iul. 2024, 11:32 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×