EXCLUSIV | Răzvan Popescu, probleme în vacanță + Ce s-a întâmplat cu zborul de întoarcere acasă: „Nu răspunde nimeni. N-ai cu cine să vorbești”

Publicat: 30 iul. 2024, 11:36 Autor: Dora Bazavan Vedete

Răzvan Popescu este alt om după operația de micșorare a stomacului pe care a făcut-o în urmă cu doi ani. A ajuns acum la o greutate pe care doar și-o imagina la un moment dat și chiar e fericit pentru că poate provoca oamenii la alergare.

Omul de radio nu a mai mâncat o shaorma întreagă de doi ani și jumătate, că tot se făceau glume pe această temă la adresa lui. Răzvan Popescu evită anumite alimente bogate în calorii și atunci când mănâncă se satură imediat. Prezentatorul de la Radio ZU ne-a povestit pentru Ciao.ro despre toate!

Proaspăt întors din vacanța, cu mare chef de muncă! Am văzut că așa te prezinți pe social media! Cum a fost vacanța și când mai pleci din nou la relaxare?

N-aș exagera cu mare chef de muncă. Și de ce nu mare chef de muncă? Pentru că am zis întotdeauna că ceea ce facem noi nu e neapărat muncă. E o combinație din care sper că ieșim câștigători și noi și cei care ne ascultă, se uită la noi ne urmăresc.

Ai întâmpinat și o problemă cu zborurile întârziate când te-ai întors din Amman! Ai fost despăgubit de Tarom sau cum a rămas situația?

Am primit contravaloarea biletelor pe care le-am achitat pentru tronsonul segmentul Aman-Bucureșți. Încă aștept acea despăgubire pe care Tarom trebuie să o acorde conform reglamentarilor Uniunii Europene. Am dat mail către ei, vreo trei adrese de mail. Nu răspunde nimeni. N-ai cu cine să vorbești.
E un soi așa de ceață de neînțeles. Dar fac toate demersurile, fac tot ce ține de mine să iau banii respectivi și nu mă las.

„E o negociere toată viața asta și inclusiv viața de cuplu”

Care este următorul itinerariu de călătorie? Iți place să călătorești. Unde ți-ai propus să mai ajungi? De obicei stabilești tu vacanțele sau ții cont și de dorințele soției?

Pot să spun că următoarea perioadă care îmi va permite o vacanță e asta de sărbători, Crăciun și Revelion. Nu am stabilit clar un intinerariu.
E mult prea departe pentru stilul nostru de viață în perioada aia. Dar încerc să găsesc o altă destinație din care să învăț câte ceva. Vacanțele le stabilim împreună și evident că țin cont și de dorința soției că în general când ești într-o echipă trebuie să fie mulțumite ambele părți.
Dacă nu e mulțumită una din părți tura asta cu siguranță vei face tot posibilul să fie mulțumită tura viitoare. E o negociere toată viața asta și inclusiv viața de cuplu.

Există câteodată divergențe între voi în alegerea destinației de vacanță?

Nu le-aș numi divergențe. Sunt situații în care eu îmi doresc să ajung într-un loc, ea nu ține neapărat dar dacă simte că mie îmi surâde foarte tare destinația respectivă lasă de la ea și mergem și invers. Au fost și destinații în care ea nu și-a dorit să meargă și au fost și destinații în care eu nu mi-am dorit să mergem și ne-am dus. Au fost multe momente în care mi-am dat seama că am făcut bine că am mers deși inițial nu mi-aș fi dorit pentru că am avut locuri care au fost o surpriză foarte-foarte plăcută.

Cu nașul Dan Negru când pleci într-o expediție?

Am mai plecat cu nașul Dan Negru în expediții cum le numești tu. Am mers și în afară țării, am mers și prin țară în diverse locuri.
Important este să ne sincronizăm programul, asta este cea mai mare problemă. Nu dorința de a pleca undeva ci posibilitatea de a avea în aceeași perioadă timp liber, date libere în calendar.

Ai ajuns la numărul de kilograme pe care ți-l doreai tu, de fapt, în urma operației?

Da, am ajuns la kilogramele pe care mi le doream, chiar mi-am depășit obiectivul.
Dorința mea era să am măcar o zi în viață 85 de kilograme. Acum am bine sub 85 și sunt mulțumit cu treaba asta.

Sunt curioasă de când nu ai mai mâncat o shaorma, că tot erai sătul de glumele cu ea, și dacă de când te-ai operat ți-a fost vreodată poftă să mai guști așa ceva?

Nu, o shorma fizic e imposibil să o mănânc din cauza mărimii stomacului, adică pot să mănânc o shaorma dar în două zile. O gură azi, o gură mâine, așa, o gură de shaorma am mai luat de la un prieten de la altul.
Dar îmi mențin părerea că din tot ce înseamnă mâncare pe planeta asta shaorma nu e de departe cel mai nociv aliment și cel mai mare dușman al dietelor. Poate doar combinația cu multe sosuri și cu mulți cartofi. Și ca să răspund clar la întrebare o shaorma întreagă n-am mai mâncat, decât vreo două trei guri în ultimii doi ani jumătate.

Sunt în continuare fan al cartofilor prăjiți, doar că, repet, am mâncat 3-4 și m-am săturat și totuși evit să mănânc în fiecare zi. Îmi place în continuare ciocolata și, să vezi, îmi place și înghețata. Dar, cantitatea este secretul succesului.

Mai ai restricții din partea medicilor?

Restricții din partea medicilor nu au existat. Maxim în prima lună de la operație când trebuiau mâncate chestii lichide spre foarte lichide. Operația asta nu își dorește decât să te ajute să duci o viață normală nu să duci o viață plină de restricții. Așa că e mult spus restricții din partea medicilor și doar a fost o perioadă de refacere pentru a ajunge la normalitatea pe care o poți avea în viața asta.

Cât de “ușor” te simți acum?

Îți dai seama că e o diferență.  Foarte tare că atunci când se pun kilogramele ele nu vin dintr-o dată și nu realizezi că te-ai îngreunat.
Ți se pare că așa trebuie să fie lucrurile. Ulterior îți dai seama că e mult mai bine după ce vezi că ți-e foarte ușor să te apleci să te legi la șireturi, ți-e foarte ușor să te apleci să ridici un lucru care ți-a căzut pe jos și în momentul în care îți scapă ceva de mâncare din mână sau dai pe lângă tine nu îți mai cade acel ceva pe burtă, sunt şanse mari să cadă pe jos.

În perioada asta de vară cum te menții? Ce alimente îți sunt permise și ce consumi cel mai mult?

Vara cred că e cea mai ușoară când vine vorba de mâncat pentru că ești în foarte multă în mișcare, mergi în diverse locuri, socializarea presupune ieșitul din casă.
Cât despre alimente permise, sunt permise toate alimentele. Pot să spun că sunt alimente pe care le evit eu și le evit pe alea foarte bogate în calorii și în calorii inutile cum le numesc eu. Chestii care țin de frișcă, tot felul de shake-uri din astea cu foarte multe calorii, sucurile nu beau chiar deloc, nu beau sucuri.
Cam asta ar fi restricțiile. În rest mă bucur și eu de pepene vara, de salate care sunt delicioase, de roșii care sunt foarte bune, dar în cantități mult mai mici pentru că, o spun de câte ori am ocazia, am învățat-o și eu de la alții, nu alimentul e problema ci cantitatea pe care o consum din alimentul respectiv. Și orice aliment din lumea asta, oricât ar fi el de sănătos, dacă îl mănânci în cantități foarte mari, devine nociv şi chiar te îngraşă.

Acasă gătești tu sau soția?

Nu suntem genul ăla de familie care se omoară cu gătitul, prânzul nu-l luăm niciodată împreună pentru că suntem fiecare la treaba lui și, automat, nu e nevoie să gătim.
De mâncat după-masă mâncăm în oraș, fiecare la el la locul de muncă. Seara, când ne întâlnim, mâncăm o salată sau ceva, dar în niciun caz nu se pune problema de a găti constant, așa cum vedeam acasă la părinții noștri, felul 1, felul 2, friptură și așa mai departe. Mai alegem și varianta comandatului, deci gătitul nu e printre prioritățile noastre.

„Mi-ar plăcea să fiu puțin mai puțin coleric”

Ca om de radio, ce piesă îți place și nu este acum în topurile muzicale dar ai vrea cumva să o găsești acolo?

N-am fost tot timpul consumator de muzică comercială, n-am fost niciodată un fan al genurilor muzicale sau al pieselor care nu se regăsesc în topuri. În general, piesele alea care au fost în topuri sau care sunt în topuri, se află și pe lista preferințelor mele. Și strict la momentul ăsta, n-am o piesă pe care mi-aș dori-o la radio și ea nu se regăsește. De-a lungul anilor s-a mai întâmplat să existe astfel de piese. Mi-aduc aminte, era “Coji de portocale”, o piesă a lui Cristin Nistor și a Simonei Nae, poveste de peste 15 ani și am suferit foarte tare că directorul de programe, Alexandru Macavei, de la Radio 21 pe atunci, n-a vrut nici în ruptul capului să bage piesa aia în playlist. Asta e una din piesele pentru care am făcut un lobby uriaș și n-am reușit să o ajut să intre în difuzări intense.

Ce îți lipsește în momentul de față?

M-am setat să nu fiu pe modul ăla plângăcios.
Sunt foarte mulțumit cu ce am și pot să spun de ce sunt mulțumit că nu lipsește și aici sănătatea. Pare așa foarte clișeic, știi că toată lumea zice „Doamne, ce importantă e sănătatea”. Poate unii o spun fără să conștientizeze puterea vorbelor, dar cred că dacă ai sănătate de restul nu trebuie să te plângi și dacă pe lângă sănătatea asta mai e și puțină șansă în viață, iar dacă nu e șansă trebuie să faci tot posibilul să o aduci lângă tine. Nu mai e nevoie de nimic.
Pe partea materială, Doamne ajută, chiar nu îmi lipsește nimic și fac parte din categoria norocoșilor care sunt foarte-foarte mulțumiți cu ce au pe plan material.
Iar, dacă îmi lipsește ceva. Pot să-ți spun, calmul.
Mi-ar plăcea să fiu puțin mai puțin coleric. Dacă aș reuși treaba asta ar fi perfect. Să nu mă mai enervez la fel de repede cum o fac acum.

Cum te vezi acum?

Acum îți dai seama că mă văd cu ochi buni și mă văd mai mic. Mă uit mai des în oglindă. Mă văd cu mai multe fire de păr alb decât acum câțiva ani.
Mă văd cu mai puțin păr în cap. Și nu mă văd la fel de bine ca acum zece ani pentru că mi-au crescut dioptriile. Dar în general sunt niște lucruri care fac parte din viață.
Și ce să vezi, odată cu trecerea timpului ne trecem și noi. Deci, pe scurt mă văd mai trecut decât înainte.

Ce ai dobândit în plus odată cu scăderea numărului de kilograme?

O formă fizică mult mai bună. Asta e clar, deși nu pot să spun că aveam cea mai rea formă fizică nici când eram gras. Dar o formă fizică incomparabil mai bună. Am încredere să provoc oameni cu 10-15 ani mai tineri decât mine la o alergare.
Și sunt șanse mari ca eu să câștig. Am dobândit poate o stimă de sine mai mare. Am dobândit o bucurie mai mare de a merge să îmi cumpăr haine.
E mult mai ușor să ții haina preferată când ai chilele pe care le am eu. Pentru că era destul de dezamăgitor când vedeai într-un magazin o bluză, o pereche de pantaloni care îți plăceau pe manechin, dar când o puneai pe tine constatai că nu e pentru tine haina respectivă. Acum kilogramele astea noi mă ajută să îmi fie mult mai ușor să-mi aleg hainele și garderoba.
Și mi-am găsit bucuria de a îmi cumpăra haine. Până acum era o necesitate. Trebuia să pun ceva pe mine.
Și atât. Acum am puțin dintr-un pițiponc în mine în privința hainelor.

foto: social media

Publicat: 30 iul. 2024, 11:36 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×