Cum se descurcă Șerban Copoț în rolul de tată: „E o luptă foarte mare…” + De ce nu a avut aprobarea tatălui său în carieră

Publicat: 04 aug. 2024, 14:15 Autor: Denisa Iordache Vedete

Șerban Copoț a vorbit despre provocările pe care le întâmpină în rolul de tată, dar și ce părere a avut tatăl lui despre cariera muzicală. Iată ce a mărturisit artistul!

Șerban Copoț a cunoscut succesul la vârsta de 16 ani, alături de trupa Animal X. Cu toate astea, tatăl lui, comandant de navă, nu a fost de acord cu drumul ales de fiul său. Cei doi au făcut atunci un pact pentru a se înțelege. Cum își educă Șerban Copoț copiii și ce relație are cu ei.

Ce pact a făcut Șerban Copoț cu tatăl lui

Șerban Copoț nu a fost susținut de familie în drumul său spre o carieră muzicală. Prin urmare, artistul a făcut un pact cu tatăl lui pentru a reuși să facă ceea ce iubește, muzică.

„Ei nu au fost de acord cu mine să cânt, tata fiind comandant de navă. Pentru el zona asta artistică părea un fel de joacă. `Vezi de școală, lasă-mă cu prostiile alea!` El știa cam ce ispite sunt în zona asta și cam cât de repede poți să deraiezi de la ce însemni tu ca bărbat în viitor, cap de familie. El privea în perspectivă treaba asta. Perspectiva mea era atunci într-o zonă de carieră, ce înseamnă la 16 ani să ai succes. Am făcut acest pact cu el, mă țin de școală, dar lasă-mă să îmi fac treaba, pentru că vreau să fim prieteni. Eu m-am ținut de cuvânt și el a fost fericit că am reușit să mă mențin pe un drum OK, fără să fac excese într-o zonă sau alta”, a declarat Șerban Copoț în podcastul Ilincăi Vandici.

Cum își crește copiii

Șerban Copoț este un tată foarte implicat în creșterea copiilor lui, dar recunoaște că uneori, vremurile în care trăim îl depășesc și nu știe cum să gestioneze anumite situații.

E o luptă foarte mare pe care o ducem noi, părinții cu copiii. Să încerci să fii cât se poate de echilibrat în relația cu ei. Să fii prieten, dar să fii și părinte. Să le dai libertate, dar să și trasezi niște limite, pentru că fiecare etapă a vârstei are problemele ei.

Tedy, băiatul meu cel mare, care e fantastic, sper să priceapă puterea ei, dar nu atunci când e adolescent, pentru că cel mai greu cuvânt de spus când ești adolescent este „Nu”. Vrei să fii inclus în diverse anturaje, în diverse situații, vrei să te faci remarcat, vrei să ai o personalitate conturată. 

Nu știu dacă aș fi fost același dacă aș fi trăit în vremurile astea. E foarte delicat. Ne lovim de niște lucruri pe care nu știm să le gestionăm. Dacă pe vremea noastră părinții aveau ceva în comun cu ce însemna copilăria lor, acum noi ne străduim să ținem pasul cu ei, de așa manieră încât să nu cadă într-o zonă de excese, inclusiv social media, jocuri, dar nici să îi țin departe de fenomen.

E o educație care se întâmplă din mers. Internetul e plin de experți, dar până la urmă rămâne la latitudinea părintelui să filtreze și să pună în practică ce crede el mai bine, cei mici nu vin pe lume ca mobila și cu cartea de asamblare. Am trei copii și nu seamănă niciunul cu celălalt. Fiecare are preocupări total diferite, caractere total diferite”, a mai adăugat artistul.

Sursă foto: social media

Publicat: 04 aug. 2024, 14:15 Autor: Denisa Iordache Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×