De ce nu este indicată utilizarea ciclului rapid al mașinii de spălat. Efectele nocive de care nu știai

Publicat: 10 iul. 2024, 12:18 Autor: Loredana Dumitrașcu Life

De ce nu este indicată utilizarea ciclului rapid al mașinii de spălat. Efectele nocive de care nu știai. Utilizarea ciclului de spălare rapidă al mașinii de spălat poate să nu fie o idee bună și nu este vorba doar despre economisirea de bani.

Cu doar 24 de ore într-o zi, cu toții căutăm modalități de a economisi câteva minute ici și acolo pentru a gestiona totul acasă. Treburile casnice consumă o mare parte din timpul nostru zilnic, motiv pentru care ciclul rapid de spălare ar putea părea o alegere rațională.

Într-adevăr, cine nu ar dori să reducă timpul de spălat rufe, mai ales într-un program încărcat? Cu toate acestea, această practică poate avea consecințe dăunătoare pentru hainele tale, mașina ta, portofelul și mediul înconjurător. În funcție de modul în care îl utilizați, este posibil să nu fie întotdeauna o opțiune bună.

De ce nu este indicată utilizarea ciclului rapid al mașinii de spălat

Principalul dezavantaj al spălării rapide este calitatea curățării – este ineficientă pentru hainele foarte murdare. Aceste cicluri scurtate, adesea de doar 30 de minute, nu lasă suficient timp apei și detergentului să pătrundă adânc în țesături. Aceasta înseamnă că petele dure și murdăria înrădăcinată nu sunt îndepărtate corespunzător. În plus, clătirea este adesea mai puțin eficientă, ceea ce poate lăsa reziduuri de detergent pe haine, provocând potențial iritații ale pielii și alergii, scrie observer.com.

O altă problemă majoră este uzura prematură a hainelor. Ciclurile rapide pot fi mai dure pentru haine, folosind cicluri de centrifugare mai rapide și mai puternice pentru a reduce timpul de uscare. Acest lucru poate accelera uzura, poate deteriora țesăturile și le poate deteriora mai rapid. Nu sunt recomandate deloc pentru țesăturile delicate precum mătasea, lâna sau dantelă.

Efectele nocive de care nu știai

Utilizarea frecventă a acestui ciclu vă poate uza, de asemenea, aparatul mai repede. Programele scurte nu sunt cea mai sustenabilă opțiune, deoarece mașina de spălat rufe funcționează la o intensitate mai mare pentru a finaliza ciclul în mai puțin timp. Sunt mai consumatoare de energie și uzează mașina mai repede, reducându-i astfel durata de viață.

De asemenea, este o idee proastă pentru portofel, deoarece aceste programe folosesc adesea mai multă energie. Deși ar putea părea logic că un ciclu mai scurt utilizează mai puțină energie, acest lucru nu este adevărat deoarece mașina de spălat trebuie să spele, să clătească și să usuce toate hainele mai repede. Prin urmare, trebuie să încălziți apa în mai puțin timp folosind puterea maximă a elementelor de încălzire, iar rotirea acesteia va fi mai rapidă și mai puternică, folosindu-se astfel mai multă energie.

Când ar trebui să utilizați ciclul rapid?

Poate fi potrivit atunci când hainele tale nu sunt foarte murdare. De asemenea, aveți grijă să nu supraîncărcați tamburul. Spălările rapide sunt eficiente numai pentru încărcături mici. În caz contrar, apa și detergentul nu vor fi distribuite uniform pe haine și nu vor fi curățate corespunzător.

Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat

Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat.

Sarea este utilă nu doar în mâncăruri, ea scoate petele, menţine strălucirea culorilor, albeşte şi diminuează efectul de îngălbenire a rufelor în timp.

Este important de ştiut că sarea scoate până şi mirosul de mucegai.

Trebuie să ţii cont de faptul că nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curăţate doar la spălătorie, aşa cum este menţionat pe etichetă.

Folosită frecvent la spălatul rufelor, sarea păstrează vii culorile şi previne decolorarea. Citește mai multe aici.

Publicat: 10 iul. 2024, 12:18 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×