Cu ce lecții de viață a rămas Ioana Dichiseanu de la tatăl ei, regretatul Ion Dichiseanu: „Pentru el era o crimă să…”

Publicat: 05 iun. 2024, 10:00 Autor: Soare Raisa Vedete

Cu ce lecții de viață a rămas Ioana Dichiseanu de la tatăl ei, regretatul Ion Dichiseanu. Ioana Dichiseanu a vorbit despre relația cu tatăl său, la doi ani de la moartea marelui actor, Ion Dichiseanu. Ioana Dichiseanu a dezvăluit și ce lecții de viață a primit de la tatăl ei, un model de cinste și corectitudine pentru ea. Ce nu suporta marele Ion Dichiseanu și considera o adevărată crimă.

Cu ce lecții de viață a rămas Ioana Dichiseanu de la tatăl ei, regretatul Ion Dichiseanu. Ion Dichiseanu s-a stins în urmă cu doi ani și Ioana susține că durerea pierderii tatălui ei nu va trece niciodată. Fiica marelui actor încearcă să-și păstreze zâmbetul pe buze, în ciuda pierderii suferite, dar spune că îi este greu, chiar și acum, căci durerea nu i-a trecut din suflet.

Cu ce lecții de viață a rămas Ioana Dichiseanu de la tatăl ei, regretatul Ion Dichiseanu

Ioana Dichiseanu a fost invitată recent la podcastul găzduit de Ilinca Vandici, unde a vorbit despre cele mai importante lectii de viață pe care le-a învățat de la tatăl ei. Se pare că artistul nu punea preț pe cuvinte și promisiuni, ci pe gesturi și acțiuni. A învățat-o să prețuiască mereu corectitudinea și să se ferească de minciună.

„El nu prea credea în vorbe, vorbe se spun, dar fapte sunt mai puține, dar când iubești pe cineva, îi arăți, degeaba îi spui: ‘Te iubesc, ești viața mea’, dar când are nevoie de tine îi spui: ‘stai puțin, sunt ocupat’. M-a învățat lecția corectitudinii, pentru tata minciuna era o crimă. Îmi spunea: ‘Să nu minți, pentru mine minciuna este crimă’. Și de-atunci am spus că cea mai bună minciună e adevărul’, a spus fiica lui Ion Dichiseanu.

Întrebată ce a reprezentat tatăl său pentru ea, Ioana Dichiseanu a spus că a simțit mereu că au fost suflete gemene.

„E greu de descris într-un singur cuvânt, cred că pe undeva, noi am fost niște suflete gemene, nu suflete pereche, suflete gemene, având în vedere și data nașterii, el s-a născut pe 20 octombrie, eu pe 22 octombrie și multe alte coincidențe. La nivel intelectual, emoțional, ne completam, ne simțeam, ne cunoșteam, știa butoanele pe care să le apese pentru a mă calma’, a explicat Ioana Dichiseanu, la podcastul Ilincăi Vandici.

Ioana Dichiseanu: „Ion Dichiseanu era un om extrem de sensibil’
Ioana Dichiseanu a spus că tatăl ei era un om extrem de sensibil și de emotiv, chiar dacă nu părea.

„Câteodată chiar spunea că nu se mai regăsește în lumea aceasta. Ion Dichiseanu era un un om extrem de sensibil și de emotiv, chiar dacă nu părea. El știa să ascundă, fiind artist cu experiență, știa să mascheze emoțiile, avea momente și de introvertire.

Dar da, avea momente când nu prea se mai regăsea în lumea aceasta’, a declarat Ioana Dichiseanu într-o ediție transmisă live de Gândul, moderată de Marius Tucă.

La rândul său, Simona Florescu, fosta soție a regretatului actor Ion Dichiseanu, menționează că își dorește să-i asigure nemurirea lui Ion Dichiseanu prin intermediul Festivalului de Teatru, Film și Muzică „Ion Dichiseanu’, un omagiu adus de familia, prietenii și colaboratorii marelui actor.

„Primarul de la Adjud este un primar cu totul extraordinar. Este un om care își dorește să promoveze cultura, ceea ce mie în ziua de astăzi mi se pare ușor anapoda, pentru că este contra vremurilor pe care le trăim.

Își dorește foarte mult să aducă în prim plan toate valorile și nu doar pe cei care au pornit din Adjud. Tot ceea ce înseamnă teatru, film, muzică, pentru că și asta înseamnă Ion Dichiseanu. Prin acest mod poți schimba mentalitățile oamenilor’, a mai menționat Ioana Dichiseanu.

Publicat: 05 iun. 2024, 10:00 Autor: Soare Raisa Vedete
Am absolvit facultatea de Jurnalism din București. Am lucrat în mai multe redacții precum Antena Stars, Antena 1, Kanal D…...
Pe aceeași temă
×