EXCLUSIV | Cum se simte Monica Tatoiu după operația la genunchi și cele trei proteze: „Trebuie să îmi scot o legitimație de handicap”

Publicat: 02 iun. 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete

La 67 de ani, Monica Tataoiu este trecută prin viață însă tot a fost uimită de ceva în recenta vacanță din care s-a întors, atunci când s-a cazat într-un fost bordel, devenit hotel, și s-a distrat de minune. Dacă are sau nu regrete, unde vrea să o prindă schimbarea prefixului atunci când împlinește 70 de ani și ce avertisment are femeia de afaceri  pentru toți cu privire la criza care urmează să vină peste noi în doi ani de zile, Monica Tatoiu  ne-a învățat de bine, exclusiv pentru Ciao.ro!

Cum se simte Monica Tatoiu după operația la genunchi și cele trei proteze

Cum a fost vacanța din Portugalia și Spania?
 Cât de bine v-ați simțit și când ați planificat-o deja pe următoarea? La ce destinație visați și nu ați ajuns încă?

Portugalia este o țară minunată. Cu prețuri accesibile tuturor. Oceanul are apă rece așa că nu este pentru băi în mare, dar la căldurile din vară este o destinație de excursii memorabile. Fatima e un loc binecuvântat de reculegere și Porto un oraș unde poți să ai bază și să vizitezi coasta Atlanticului, insulele și podgoriile recunoscute pentru vinul Verde. Până în Spania la Vigo și Santiago de Compostela pe autostradă sunt doar 2,5 ore.

Pe 7 iunie plec din nou într-o deplasare „work and leisure”. Utilul și plăcutul. Pe 21 iunie, de ziua mea, la 68 e ani, am o întâlnire cu lumea subacvatică, la Diamant, în Martinica. Și la 70 de ani plănuiesc o excursie în Polinezia franceză dacă nu se întâmplă ceva neplăcut.

Cu o zi înainte de întoarcerea acasă din vacanță v-ați cazat într-un hotel, fost bordel! Cât de tare a fost această experiență și cum v-a inspirat?

Am stat în Lisabona la un fost bordel, la km0. Camerele au fost refăcute impecabil păstrând scenografia. Un șoc la început! Dar după ne-am simțit precum actori într-o piesă scrisă pentru alții. Am râs cu poftă. Îl recomand pentru locația excelentă. „Gândește-te la amor”.

Când aveți timp să vă ocupați atât de bine de curtea dumneavoastră și să arate mai ceva ca în reviste? Gătiți, grădinăriți, cum altfel vă mai ocupați timpul când sunteți acasă?

Curtea mea este o junglă. Esențial este ca florile să fie sănătoase și să aibă apă și îngrășământ. Restul este despre dragoste. Mușcatele mele mi le aduce în fiecare an un fost elev. Rezistă până la Crăciun. Gătesc când am nevoie să mă calmez după emisiunile politice. Acum curăț mazăre, antistres, și m-a apucat dorul de rochii după 3 ani de purtat pantaloni. Am creat și am modificat niște rochii de care sunt mândră. Și mai citesc cel puțin 3 ore pe zi. Istorie și politică.

Cum se simte Monica Tatoiu după operația la genunchi și cele trei proteze

Cum vă simțiți cu piciorul operat? Mai aveți neplăceri sau în sfârșit totul este în grafic?

Operația la genunchi a reușit. Acum am 3 proteze și pentru că nu am voie să car mai mult de 2 km trebuie să îmi scot o legitimație de handicap. Este mai dificil decât operațiile în sine. Birocrația este un cancer netratabil în România!

Ce nu vă place niciodată la un bărbat?

Nu îmi plac oamenii inculți cu aere. La un bărbat chiar mă enervează rău.

Ați fost curtată de multe ori? Ați fost vreodată în postura de a refuza un bărbat în favoarea celuilalt? După ce criterii ați făcut alegerea sau ce a contat pentru dumneavoastră cel mai mult în acest sens, în alegerea bărbatului potrivit?

Criteriile după cum alegi relațiile depind de vârstă și accelerația maturizării. Am evoluat de la impulsuri iraționale în tinerețe la gândire critică la 30 ani. După care nu a mai fost nevoie de alegere.

Ați înșelat vreodată într-o relație cu un bărbat?

Am avut o regulă în viață! Niciodată între scaune. Cu problemele mele cu „articulațiile” a fost o decizie înțeleaptă.

“Tatăl meu mi-a zis întotdeauna că sunt o urâtă!”, așa ați spus în podcastul lui Damian Drăghici! Cât de mult v-au afectat aceste vorbe în formarea dumneavoastră ca femeie și a ceea ce ați devenit azi?

Nu am fost o frumusețe. Așa că a trebuit să compenseze cu dezvoltarea minții. Frumusețea trece. Minții îi crește calitatea cum se întâmplă cu romul.

Cum se simte Monica Tatoiu după operația la genunchi și cele trei proteze

Cum vi-o amintiți pe mama dumneavoastră și care este cel mai mare sfat pe care l-ați primit de la ea de-a lungul vieții și l-ați dat mai departe fiului dumneavoastră?

Mama m-a învățat să Cred în Dumnezeu – păzitorul de necazuri. Să îmi iubesc țara. Portul în care voi avea pază în vreme de furtună și să onorez drapelul, care îmi dă identitatea.

Se apropie alegerile de pe 9 iunie! Pe cine mizati și pe cine trimiteți acasă din start?

Nu votez pe 9 iunie pentru că nu sunt în țară. Dar cu fiul meu am avut discuții pentru că el va câștiga sau pierde funcție de vot. Are idei revoluționare. Vrea schimbare radicală! I-am urat succes la învățare.

Anunțați o criză mare din 2025 care va dura timp de 2 ani! Cum să ne asigurăm și cum să ne ferim practic de ea? Cât de groaznic credeți că o să fie?

Criza economică despre care vorbesc de 2 ani va afecta toată lumea. Pentru că lumea trăiește pe datorie. Sfatul meu: Nu luați credite și reîncepeți să faceți în casă ceea ce ieri achiziționați de la furnizorii de servicii. Atenție la descoperirea de pe card!

Care e cel mai mare regret de până acum al Monicăi Tatoiu?

„Non, je ne regret rien!” (n.r.: Nu, nu regret nimic!). Din toate am învățat.

Publicat: 02 iun. 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×