S-au încins spiritele la Chefi la cuţite! Richard Abou Zaki a răbufnit în timpul filmărilor: „Nu poți să zici așa ceva, măcar din respect”

Publicat: 11 apr. 2024, 12:18 Autor: Hermina Hagianu Vedete

În ediția 11 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13, din 10 aprilie 2024, tensiunile au atins cote maxime, după jurizarea preparatelor pentru ultima amuletă. Antonio Passarelli a fost cel care a anunţat ce bucătar câştigă ultima probă, însă comentariile sale l-au deranjat teribil pe unul dintre chefi. 

Ultima probă pentru amuletă a fost extrem de important pentru cei 4 juraţi de la Chefi la cuţite. Înainte de a se apuca de gătit, Irina Fodor a anunţat ce „putere” va avea cel care o va câştiga: „Avem astăzi un avantaj interesant: alege una dintre echipele adverse care la una dintre probe va fi condusă de al patrulea chef”.

Tensiuni la ultimul joc pentru amuletă!

Determinarea chefilor a fost şi mai puternică, iar fiecare a dat tot ce are mai bun pentru ca preparatul lui să fie ales de jurat. Antonio Passarelli şi-a spus părerea sinceră despre fiecare, însă în momentul în care a anunţat cine a câştigat amuleta, spiritele s-au încins.

„V-ați străduit foarte mult, dar întotdeauna jurizezi cu gustul personal. Și dacă te superi sau te ofensezi… Nu vă supărați pe mine, eu am jurizat cu gustul meu personal”, a anunțat Antonio Passarelli.

Mai cu seama în momentul în care bucătarul a început să vorbească despre ce a gătit Richard Abou Zaki.

Trei puncte a primit juratul de la Chefi la cuţite pentru rețeta de ravioli cu ou, însă comentariile despre preparat au fost extrem de acide: „Ideea era bestială, totul echilibrat, dar când tu pui la o bucățică atâta un gălbenuș întreg, totul se aplatizează. Dar repet, ăsta e gustul meu personal. Ca și tehnică de produs, felicitările maxime”.

Richard Abou Zaki şi Antonio Passarelli, schimb dur de replici

Nu a durat mult și au urmat replici acide între Antonio Passarelli și Richard Abou Zaki.

 „Respect opinia. Este o farfurie care a schimbat bucătăria italiană în toată lumea. Am avut onoarea să muncesc cu cheful care a fost unul dintre cei mai buni chefi din Italia și chiar așa se pune gălbenușul, așa sunt proporțiile. Nu e important punctajul pe care l-am luat, dar era un mesaj. E farfuria cea mai copiată din lume și sunt tare mândru de ea. Nu am comentat nicio jurizare în 11 amulete. Am luat votul și gata, dar aici vorbim despre o farfurie care a încercat să atingă perfecțiunea, să fie ceva care a făcut istorie”, i-a spus Richard Abou Zaki lui Antonio Passarelli.

„Nu arată așa! Poate să fie umplut și cu furnici din Africa! Nu arată așa”, a mai zis Antonio despre farfuria lui Richard.

„În locul lui aș fi reacționat mai rău”, a zis Orlando Zaharia.

„Mi s-a părut răutăcios comentariul la adresa lui Richard când a spus că el nu ar plăti pe această farfurie”, a spus şi Alexandru Sautner.

La un moment dat, chiar și Irina Fodor a intervenit în discuție și a încercat să calmeze spiritele ce s-au aprins foarte tare.

Juratul a răbufnit

„Dacă zicea că nu i-a plăcut, că nu a înțeles-o, nu se întâmpla nimic, dar când tu îmi spui că: „N-aș cumpăra niciodată în viața mea farfuria asta”… Nu poți să zici așa ceva, măcar din respect pentru familia aia care toate premiile în lume pentru tradiție.

Farfuria asta este făcută de un om care are două stele Michelin, de 40 de ani, și toți știm cât este de greu să ai steaua asta, că toți o vor și niciunul nu o oare. Ăsta e adevărul. Steaua Michelin pentru bucătar este cel mai mare vis din lume, e un Oscar. (…) Nu vreau să par arogant. Este și o persoană mai în vârstă decât mine, dar chiar să nu fiu înțeles de un bucătar italian”, a mai completat Richard.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 11 apr. 2024, 12:18 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×