Câte luni se păstrează carnea în congelator, de fapt. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Publicat: 12 dec. 2023, 13:06 Autor: Alina Nistor News
Câte luni se păstrează carnea în congelator, de fapt. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Gospodinele care pun carnea în congelator trebuie să știe că există și o perioadă de timp limitată când aceasta poate fi consumată. Iată câte luni trebuie, de fapt, păstrată carnea de vită, porc sau pui în congelator.

Congelarea alimentelor, mai ales congelarea cărnii, nu trebuie să depășească o anumită perioadă de timp pentru a vă bucura de nutrienții și consistența produselor cumpărate. E foarte important ca frigiderul să aibă capacitatea să răcească și să congeleze carnea corespunzător. De menționat este faptul că temperatura optimă pentru congelare este de -18 grade Celsius.

Deși puteți păstra în siguranță alimentele în ambalajul lor original, se recomandă să adăugați un alt strat de folie de plastic sau folie înainte de a pune carnea în congelator. Acest strat suplimentar va ajuta la menținerea umezelii și la menținerea gustului proaspăt.

Cât timp se păstrează carnea în congelator

Carnea de vită

Carnea de vită nefiartă poate fi ținută în congelator timp de câteva luni fără a a fi modificate gustul și calitatea. Potrivit FDA, puteți păstra bucăți, cum ar fi fripturile, congelate timp de 4 până la 12 luni. Carnea de vită tocată poate fi congelată timp de cel mult trei până la patru luni.

Odată gătite, puteți, de asemenea, să înghețați în siguranță acele resturi consistente. Dar FDA recomandă să le păstrați înghețate doar două – trei luni.

Carnea de pui sau curcan

Dacă doriți să congelați un pui sau un curcan întreg, vestea bună este că păsările de curte congelate pot fi păstrate până la un an. FDA spune că părțile de pui, cum ar fi coapsele sau aripioarele, se păstrează bine până la nouă luni, dar măruntaiele nu trebuie păstrate mai mult de trei până la patru luni.

Carnea de porc

Carnea de porc nefiartă poate fi ținută în congelator timp de câteva luni fără a a fi modificate gustul și calitatea. Măruntaile pot fi păstrate congelate între 4 și 12 luni, iar cotletele de porc rezistă între patru și  șase luni.

Pentru bucăți de carne de porc gătite, FDA recomandă să le păstrați congelate doar două – trei luni pentru a maximiza calitatea.

Când vine vorba de carne de porc afumată și procesată, cum ar fi șunca, slănina și alte mezeluri, aceste alimente rezistă în congelator o lună – două.

Cum putem asigura o congelare eficientă

  • asigurați-vă că frigiderul răcește și congelează corespunzător. Temperatura optimă este de minus 18 grade
  • evitați să supraîncărcați congelatoarele, deoarece aerul trebuie să circule cum trebuie și să mențină o temperatură constantă
  • puneți alimentele în pungi de vidat, pentru a păstra aroma fiecăruia din ele
  • folosiți containere separatoare pentru a depozita alimentele congelate
  • când congelați lichide, lăsați spațiu între ele, pentru a se extinde, altfel vor umple tot congelatorul
  • separați alimentele care s-ar putea lipi între ele, folosind hârtie de copt, folie alimentară etc.

SURSA FOTO: Social Media

 

Publicat: 12 dec. 2023, 13:06 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă
×