Boala mortală pe care o poți face din cauza cartofilor la cuptor. Potrivit experților, mulți fac o greșeală majoră atunci când îi gătesc. Iată la ce obicei trebuie să renunți imediat!
Cartofii copți nu sunt doar o masă ușoară și rapidă în timpul săptămânii, ci și o sursă importantă de fibre și de nutrienți. Cu toate acestea, gătiți necorespunzători legumele ne pot face mai mult rău decât bine.
Potrivit Idaho Potato, nu ar trebui niciodată să coaceți un cartof în folie de aluminiu. Acest mod de preparare este des întâlnit.
Ei bine, acum este momentul să te gândești de două ori înainte să prepari astfel cartofii. Folia de aluminiu blochează căldura, reține și umiditatea, iar leguma devine moale și fiartă în abur, nu se coace.
State Food Safety avertizează că acest mod de preparare ar putea duce la creșterea bacteriei care cauzează botulismul, dacă temperatura cartofului este în intervalul de la 5 la 57 de grade Celsius. Așa că data viitoare când pregătiți un cartof copt, săriți peste folie, potrivit Mashed.
Această rețetă simplă și rapidă este ideală pentru cei care doresc să gătească un fel de mâncare sănătos, fără prea multe ingrediente și timp de pregătire.
Ingredientele pentru rețeta de cartofi la cuptor sunt puține, ieftine și la îndemâna oricui:
Modul de preparare: Spălați cartofii și uscați-i cu șervete de hârtie, apoi tăiați-i jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime. Puneți cartofii într-un vas încăpător cu capac. Peste cartofi puneți 3 linguri de ulei de măsline și condimente. Așezați capacul și mișcați vasul astfel încât cartofii să se amestece.Răsturnați cartofii într-o tavă, peste hârtie de copt și dați-i la cuptor, la o temperatură de 200 de grade, timp de 45-50 de minute. Cuptorul să fie preîncălzit! Apoi îi serviți.
Sursă foto: pixabay