Zacuscă cu ciuperci a la Maramu. Rețeta secretă și delicioasă a lui Nicolai Tand

Publicat: 11 oct. 2023, 13:44 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete

Zacuscă cu ciuperci a la Maramu. Rețeta secretă și delicioasă a lui Nicolai Tand. Nicolai Tand și-a dezvăluit rețeta secretă și delicioasă de zacuscă cu ciuperci a la Maramu, așa cum îi place lui să o numească. Ingredientele nu sunt multe și nu sunt nici costisitoare.

A venit toamna minunata cu toate bogățiile ei! Așadar, gospodinele se întrec în fel și fel de preparate pentru iarnă. Cămara trebuie să fie plină pentru sezonul rece, de aceea mamele și bunicile bagă la borcan murături și fierb multe sortimente de zacuscă. Ei bine, cheful iubit de toate româncele, Nicolai Tand, prezintă rețeta de zacuscă cu ciuperci de la el de acasă, din Maramureș.

Zacuscă cu ciuperci a la Maramu

Zacuscă cu ciuperci a la Maramu rețeta Nicolai Tand. Ingrediente:

5 kg ciuperci
3 kg de vinete
3 kg de ardei gogoșari
2 kg de ceapă
1 kg de morcovi
2 kg roșii
400 g bulion
1 l ulei
Foi de dafin
Sare
Piper

Zacuscă cu ciuperci a la Maramu rețeta Nicolai Tand. Cum se prepară

Călești ceapa și apoi adaugi morcovul și îl cășești bine. După care se pune ardeiul copt, vinetele și în final roșiile și bulionul. Se lasă pe foc molcolm cât este nevoie, fără grabă, în tihnă. Ciupercile se fierb înainte și se dau prin mașina de tocat și se adaugă la final. Aveți grijă să alegeți roșiile mai coapte și nu verzi.

Vinetele și ardeii (gogoșari) se coc înainte, se taie cât de mărunt vă place și se pun peste ceapă și morcov. Condimentați după gust cu sare, piper, foi de dafin. Nu trebuie să vă speriați de zacuscă. De fapt, este tare ușor să o faci și tare gustoasă. Eu aș mânca mereu zacuscă, mai ales din aceasta cu ciuperci. Când eram mic culegeam saci de ciuperci.

O parte duceam acasă, o parte vindeam. Mi-e drag Maramureșul și tot ce vine de acolo. Trebuie să încercați și voi această rețetă.

Sfaturile lui Nicolai Tand:

– Alege mereu produse de sezon, de calitate, proaspete și îți recomand să mergi ori de câte ori poți la piață. Nu te sfii să miroși fructele și legumele înainte de a le cumpăra.
– Tomnește preparatele, adică potrivește-le de gust după cum consideri, după plăcerea ta fără să îți fie frică să experimentezi.
– Folosește-ți imaginația și fii creativ. În bucătărie orice este posibil.

Publicat: 11 oct. 2023, 13:44 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă