De ce miros hainele urât după spălare. Te întrebi de ce miros urât rufele spălate? Felul în care le speli și timpul pe care îl petrec în mașina de spălat după finalizarea ciclului de spălare sunt factori decisivi.
Iată ce trebuie să faci ca hainele să nu mai miroasă urât după spălare.
Scoate imediat hainele umede. Când lași hainele să stea în mașina de spălat, acestea capătă un miros stătut, care afectează și tamburul mașinii de spălat. Scoate-le așadar cât mai rapid și lasă tamburul să se usuce între zilele de spălare.
Spală hainele pe dos. Spălarea pe dos ajută apa și săpunul să ajungă la petele de transpirație și la uleiurile care rămân pe haine.
Folosește ulei esențial de lămâie. Citricele din uleiul esențial pot ajuta la descompunerea uleiurilor din îmbrăcăminte și la reducerea reziduurilor de săpun. Folosește doar câteva picături pentru mașina cu încărcare superioară și una sau două picături pentru cea cu încărcare frontală.
Folosește tipul potrivit de detergent și cantitățile recomandate. Dacă nu folosești suficient detergent hainele tale nu se vor curăța cum trebuie, dar o cantitate prea mare poate interfera cu capacitatea de curățare a mașinii de spălat. În plus, prea mult detergent afectează calitatea apei, care se mișcă mai greu în cuvă.
Ține ușa deschisă între zilele de spălat, astfel încât mașina să se poată usca mai repede. Mai puțină umiditate, mai puține șanse să ai probleme cu mucegaiul.
Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat.
Sarea este utilă nu doar în mâncăruri, ea scoate petele, menţine strălucirea culorilor, albeşte şi diminuează efectul de îngălbenire a rufelor în timp.
Este important de ştiut că sarea scoate până şi mirosul de mucegai.
Trebuie să ţii cont de faptul că nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curăţate doar la spălătorie, aşa cum este menţionat pe etichetă.
Folosită frecvent la spălatul rufelor, sarea păstrează vii culorile şi previne decolorarea.
– Adaugă jumătate de ceşcuţă de sare în maşina de spălat, printre rufele noi şi colorate. Hainele nou cumpărate nu-şi vor mai pierde culoarea şi nu le vor mai păta pe cele mai vechi, care au mai fost spălate.
– Fierbe lenjeria sau prosoapele albe din bumbac, care s-au îngălbenit în timp, şi adaugă în apă o lingură de sare şi un sfert de ceşcuţă de praf de copt. Lasă rufele să stea în această soluţie încă o oră, după ce le-ai dat în câteva clocote, apoi clăteşte-le în câteva ape.
– Scapă de petele de rugină, folosind o pastă din sare şi oţet. Aplică această pastă pe rugină şi las-o că acţioneze în aer liber, la soare. Apoi spală rufele, punând câteva linguriţe de sare în maşina de spălat. Vei scăpa de pete, iar rufele vor fi mai albe.
Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie. Toate petele și mirosul neplăcut vor dispărea pe loc.
Dacă nu le spălați și nu le igienizați, prosoapele vor acumula în cele din urmă pete galbene, maro sau negre și vor deveni un teren propice pentru germenii periculoși pentru sănătate. De fapt, un prosop de bucătărie este unul dintre cele zece articole de uz casnic cu cele mai multe bacterii. Din acest motiv, v-am pregătit câteva trucuri despre cum să degresați, să spălați și să igienizați prosoapele de bucătărie.
Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente pentru îndepărtarea celor mai dure pete de pe țesături. Curăță, dezinfectează și albește țesăturile. Citește toată știrea aici.