Secretul tulburător al lui Horia Brenciu. Ce i s-a întâmplat după terminarea filmărilor pentru Pro TV: ”N-am mai putut deosebi lacrimile…”

Publicat: 25 aug. 2021, 20:17 Autor: Maria Apostol Vedete

Secretul tulburător al lui Horia Brenciu. Unul dintre detectivii de la masa juriului, la „Masked Singer România” sezonul 2, și-a pus sufletul pe tavă, într-un interviu emoționant. Artistul a recunoscut cât mult i-a lipsit familia pe perioada lungă a filmărilor. A vorbit, de asemenea, despre cum pandemia i-a cernut prietenii adevărați și când a intenționat să renunțe la muzică… definitiv!  

Reporter: Cum a fost experiența ta la Masked Singer?

Horia Brenciu: A fost ca atunci când ți se spune că Moș Crăciun nu va veni prea încărcat, iar când te uiți sub pom găsești mai mult decât ți-ai dorit. Păstrând analogia, știam că formatul e tare simpatic. Dar anul ăsta am avut parte de trei colegi noi: Mihaela Rădulescu, Pavel Bartoț și Alex Bogdan. Colaborarea cu cei trei și evident, revederea cu Inna, a produs multe momente haioase. Mai mult, măștile de anul ăsta sunt senzaționale, iar întâlnirea cu publicul spectator m-a uns la inimă. A fost o bucurie de sezon! Plus că am mai ghicit și niște măști… Vă interesează numele vedetelor?! 😉

”Sunt tare mândru de fata mea cea mare”

Reporter: Televiziunea îți mai oferă surprize, după atata experienta?

Horia Brenciu: Ooo, daaa! De-asta și accept provocări de genul ăsta. Cineva zicea că trendul juriilor a trecut… Sezonul 2 demonstrează contrariul! Detectivii de la MSR îți aduc un mix surprinzător de tinerețe, inocență, nebunie și ceva experiență de televiziune. Și la mixul ăsta se adaugă si ciuful lui Bartoș. Era sa-l uit.

Reporter: Care a fost cel mai dificil coleg de juriu de până acum?

Horia Brenciu: Hahaha… eu! 😉

Reporter: Una dintre fetele tale are 30 de ani. Ești pregătit să schimbi statutul cu cel de bunic?

Horia Brenciu: Știți ceva ce nu știu eu?! Glumesc… « Bun », poate sunt. « Sîc »… mai vorbim. Sunt tare mândru de Andreea, fata mea cea mare. E frumoasă, cuminte, ascultătoare, mereu atentă la frații ei mai mici și chiar și după încheierea celor două facultăți studiate, încă mai vrea să învețe multe de la viată… Acum e psiholog și oferă ședinte de terapie, iar în timpul liber realizează brățări superbe din cristale semiprețioase și argint.

Secretul tulburător al lui Horia Brenciu

Reporter: Când ai plâns ultima oară și de ce?

Horia Brenciu: După filmările de la Masked Singer Romania, din vară, care au durat mai bine de o lună, mi-am revăzut copiii. M-am apropiat tiptil de locul în care erau, pe plajă și i-am surprins. Pot spune că a fost o îmbrățișare emoționantă… Imediat dupa aceea, ne-am aruncat cu toții în valuri și n-am mai putut deosebi lacrimile de picăturile de mare…

Reporter: Cum te-ai descurcat financiar în vremea pandemiei?

Horia Brenciu: N-a fost ușor… Și nu cred că există un artist român care să nu spună asta. Din păcate, văd că virusul n-a dispărut, încă… În 2019 am avut mai multe proiecte, printre care și Academia de arte, care-mi poartă numele. Aici, alături de soția mea, am contribuit cu toate investițiile noastre. Și, deocamdată, și noi, și elevii noștri, am rezistat celor trei valuri pandemice… În altă ordine de idei, în toată perioada asta am descoperit și prieteni adevarați. Nu mulți, dar de mare valoare. Probabil că dacă nu venea nebunia asta, lucrurile nu se desfășurau astfel.

Reporter: Au fost momente în cariera ta în care te-ai gândit să schimbi macazul și să faci cu totul altceva?

Horia Brenciu: Da, am trecut prin experiența asta… In anii 2003 – 2004, când am schimbat macazul de la prezentator la cântăreț, nu mi-a fost deloc ușor să-mi impun noul statut. Dar știam că fac un lucru care-mi place și pasiunea asta m-a ajutat să trec peste anumite refuzuri și să demontez unele îndoieli. Dincolo de scenă, printre altele, în ultimii 10 ani am fost jurat. Televiziunea se schimbă de la un an la altul, iar în contextul pandemiei nu știi ce-ți poate aduce viitorul. Ca artist, însă, știu sigur că trebuie să fiu mereu aproape de oameni.

Reporter: Dacă nu ai fi fost artist, unde te-am fi văzut lucrând?

Horia Brenciu: În pădure! De mic mi-am propus să îngrijesc copacii, în special brazii, și să mă ocup personal de animalele pădurii, urși, mistreți, căprioare, veverițe, de toate. Deh, reminiscențe ale copilăriei.

”E păcat să pierzi timpul fiind orgolios”

Reporter: Faci sau ai încercat să faci afaceri?

Horia Brenciu: Nu sunt expert din domeniul afacerilor, dar asta nu înseamnă că nu sunt informat despre anumite aspecte. Fie că ele vizează imobiliarele, banii digitali sau alte direcții de antreprenoriat. Totuși, sunt de principiu că ceea ce te motivează pe interior poți să faci cu ușurință și în exterior. Și mai sunt de părere că trebuie să fii pasionat într-un domeniu pentru a obține rezultate notabile. Acum, deși concertele sunt extrem de rare, nu mă gândesc să-mi schimb meseria. Din contră, mă gândesc cum aș putea să găsesc idei noi pentru domeniul artistic, poate acum, mai mult ca niciodată.

Reporter: Cine cedează primul într-o ceartă, tu sau soția?

Horia Brenciu: Eu, de fiecare dată. Când ai un partener de viața ca Alice e păcat să pierzi timpul fiind orgolios sau îmbufnat.

Reporter: Ce te surprinde mereu neplăcut în România și ce anume te face să fii mandru că (încă) ești aici?

Horia Brenciu: Nu sunt eu cel care trebuie să puncteze ce e plăcut în România și ce nu. Avem o țară magnifică. Încă! Oamenii trebuie să-și ridice nivelul la standardele țării și asta trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi. Ține de mine să-mi educ copiii, pentru ca ei să merite această țară și ea să se mândrească cu ei. Oamenii pot sfinți locul, dar în acelasi timp pot să-l ruineze. Sper ca viitorul să fie al celor care pun o fărâma de suflet în ziua de mâine.

Publicat: 25 aug. 2021, 20:17 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă