1,5 kg crap
500 ml vin alb sec
80 g unt
cimbru
foi de dafin
3 roşii mici
sare
Pentru umplutură
200 g ciuperci
150 g miez de pâine
150 ml lapte
1 ou
2 cepe
1 căţel de usturoi
20 g unt
sare şi piper
câteva fire de ceapă verde
Se curaţa peștele, se spală și se șterge. Se presară cu sare la interior și exterior. Pentru umplutură, se înmoaie pâinea în lapte și apoi se presează și se amestecă cu oul bătut, ceapă și usturoiul fin tocate. Se taie ciupercile și se soteaza în 20 g unt, cât să se evapore apă. Apoi se adaugă peste pâinea cu ou. Se potrivește gustul de sare și piper şi se amestecă bine. Cu amestecul de mai sus se umple burtă peștelui care se pune într-un vas de cuptor uns cu restul de unt. Se pune vinul, se adaugă cimbrul și foile de dafin și deasupra peștelui se pun roșiile tăiate. Se lasă la cuptor pentru o ora, stropind peștele cu sosul din tavă.
Sursa foto: Pexels.com