Rețete delicioase. Crap cu roșii la cuptor, special pentru sărbătoarea de Buna Vestire

Publicat: 23 mart. 2021, 12:54 Autor: Elena Retete & Diete
Rețete delicioase. Crap cu roșii la cuptor, special pentru sărbătoarea de Buna Vestire

Suntem în Postul Paștelui și toate gospodinele caută rețete de preparate diferite pentru a reuși să gătească diferite mâncăruri delicioase. Însă, în ziua de Buna Vestire, peștele este vedeta, fiind dezlegare la pește. 

Iată o rețetă absolut delicioasă de crap la cuptor, numai bună de pregătit în zilele în care este dezlegare la pește.

Ingrediente – Crap cu roșii la cuptor

500 g mușchi de crap

2 roșii

6 căței mari de usturoi

condimente pentru peste

sare

ulei

Mod de preparare 

Bucata de mușchi de crap se spală, se șterge și se porționează. Se unge cu ulei și se presară puțină sare, condimente. Bucățile se pun în tavă tapetata cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Roșiile se spală, se șterg și li se scoate miezul care se poate folosi la alt preparat. Se taie apoi în cubulețe și se amestecă cu doi căței de usturoi tocați mărunt, cu sare și piper. Se pun lângă bucățile de peste.

Se da tava la cuptor până când peștele este gata. Se servesc bucățile de pește cu cubulețe de roșii deasupra și mujdei de usturoi. dacă doriți, puteți servi peștele și alături de cartofi copți sau natur cu pătrunjel deasupra.

Și dacă tot suntem în Postul Paștelui, Ciao.ro vă propune o rețetă absolut delicioasă 

Chifteluţele mănăstireşti de post

Ingrediente:

2 căni de fasole boabe
2-3 felii de franzelă
O cană de orez
O ceaşcă de ulei
Două cepe
5-6 căţei de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
2 frunze de dafin
O legătură de mărar
O legătură de pătrunjel
50 grame de făină
sare, cimbru (după gust)

Mod de preparare:

Se fierbe fasole după procedura obişnuită. După ce se schimbă prima apă, se pun morcovul, pastarnacul şi ceapă, evident tocate. Se adaugă cele două frunze de dafin şi se sărează după gust.

Când fasolea este bine fiartă se scurge de zeamă (Atenţie! Nu aruncaţi zeamă, pentru că o să va trebuiască) şi, într-un bol, se adaugă pâinea (înmuiată cu zeamă de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar şi mărarul şi pătrunjelul tocate. Se amestecă bine compoziţia, apoi se dă totul prin maşină de tocat (sau la un blender, cine are).

Compoziţia se modelează apoi sub formă de bile (chiftele), diametrul ideal fiind de circa 3 centimetri (pentru bile) sau de 5 centimetri (dacă le faceţi plate, caz în care grosimea trebuie să fie de cam un centimetru). Chiftelele se dau prin făină şi se prăjesc în uleiul foarte bine încins. Din restul de zeamă rămasă de la fiertul fasolei se prepară o garnitură din orez.

Proporţia ar fi de trei căni de zeamă la o cană de orez.

Sursa foto: Pinterest

Publicat: 23 mart. 2021, 12:54 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă