Storceagul se poate face şi cu şalău, şi cu ştiucă, şi cu somon sau alt peşte alb de mare.
Ciorbă de fasole
Şi pentru că a început postul paştelui, Ciao.ro vă propune o reţetă de ciorbă de fasole, numai bună de gătit în această perioadă.
Ingrediente:
500 g fasole boabe
o ceapă mare
un morcov mare
o ţelină mică
un pastarnac
o rădăcina pătrunjel
câteva boabe de piper
un ardei gras roşu
o linguriţă boia de ardei dulce
un praf de cimbru uscat
sare
4 linguri ulei
leuştean
Mod de preparare:
Pentru patru porţii se folosesc 500 grame fasole cu bobul mic. Se pune la înmuiat pentru câteva ore, pentru a scurtă fierberea. Fasolea se fierbe schimbând de trei ori apa. Nu se adaugă niciodată apă rece pentru procesul de fierbere.
Fasolea trebuie să fiarbă la foc mic, timp îndelungat, cu vasul acoperit. Secretul bucătarilor cu experiență este adăugarea boabelor de piper, atunci când ciorba de fasole fierbe. Îi va da o savoare deosebită!
După ce am schimbat cele trei ape, punem legumele tăiate în felii mari şi ceapă şi lăsăm fasolea să fiarbă la foc mic împreună cu ele vreme de 30 minute. Când boabele încep să se strivească uşor, punem ardeiul tocat şi boiaua de ardei.
Citeşte şi: Rețete de post delicioase. Cum să prepari Imam Baialdî – un preparat turcesc fabulos
Sursa foto: Pinterest, Arhiva Ciao