Românul transferat în Belgia, cu arsuri grave, a murit

Publicat: 15 feb. 2021, 11:00 Autor: Andreea Voicu Arhiva

S-a stins din viață românul cu arsuri grave transferat la un spital din Belgia. Bărbatul luase patru bacterii și o ciupercă din spitalele din țară.

Bărbatul care a ajuns la urgențe, după ce s-a electrocutat și a suferit arsuri grave, a murit. Acesta avea 51 de ani și era din Constanța. Bărbatul fusese transferat la un spital în Belgia. Bărbatul plecase din țară în Belgia fără a fi măcar spălat, relatează un medic de acolo. Corpul de control va fi trimis la cele trei spitale din țară în care a fost tratat, potrivit anunțului făcut de Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, arată g4media.ro.

În cursul zilei de luni, printr-un comunicat de presă, a fost anunțat decesul constănțeanului de 51 de ani. În data de 20 ianuarie, el a suferit arsuri după ce s-a electroutat pe 64% din suprafața corpului. A avut și politraumatism prin cădere de la înălțime. La data de 29 ianuarie, bărbatul a fost transferat la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia, în urma unui accident de muncă.

Inițial, constănțeanul a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar în data de 21 ianuarie, a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. Apoi, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București și apoi în Belgia.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, se arată în comunicat.

Românul transferat în Belgia, cu arsuri grave, a murit. Medicul Ciprian Isacu: „Sunt patru bacterii plus o ciupercă”

Bărbatul a fost transferat în stare nu foarte bună, a fost tratat necorespunzător și cu răni necurățate, chiar dacă trecuse o săptămână de la accident.

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat doctorul Ciprian Isacu, într-o intervenție prin Skype la Digi24.

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 15 feb. 2021, 11:00 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă