Avertismentul crunt al prof. Alexandru Rafila! ”Aș lua două scenarii în discuție”

Publicat: 03 oct. 2020, 12:16 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Profesorul Alexandru Rafila susține faptul că ar putea exista în plan două scenarii, în condițiile în care numărul de persoane infectate cu noul coronavirus ar oscila spre o creștere mai mare.

Reprezentantul țării la Organizația Mondială a Sănătății a făcut declarații în cursul zilei de vineri susținând faptul că spera să existe un val care să se încheie la un moment dat, altfel vor fi luate noi măsuri pentru populație.

„Am o speranța mai degrabă a mea, decât bazată pe elemente suficient de concrete, că această creștere de 2.000, 2.300 de cazuri reprezintă practic efectul redeschiderii școlilor, nu pentru că școlile în sine sunt afectate, ci pentru faptul că odată cu deschiderea școlii o mulțime de alte activități au început să devină tot mai intense, mai aglomerate – transportul s-a aglomerat, cumpărăturile, cadrele didactice care se deplasează, părinții care își duc copiii la școală. Sunt foarte multe lucruri care sunt conexate cu deschiderea școlii. Asta este legătura – se intensifică activitățile, crește transmisibilitatea.

Sper să fie un val care se va încheia la un moment dat. Dacă nu se va întâmpla așa, atunci putem să vedem o creștere care să ne pună probleme. Și atunci aș lua două scenarii în discuție. Dacă situația se stabilizează, să zicem pe la 2.500, 2.700 de cazuri, sau, dacă situația nu se stabilizează și lucrurile merg în continuare prost în următoarele săptămâni”, a spus profesorul Alexandru Rafila, potrivit informațiilor apărute pe Antena 3.

Ieri a fost confirmat un nou record negativ la capitolul îmbolnăviri: 2.343 de noi cazuri, depistate în ultimele 24 de ore

Record absolut de noi infectări cu noul coronavirus: 2.343 de cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore. Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19. În București se înregistrează un nou record, cu 517 infectări. Este a treia zi cu peste 2000 de cazuri zilnice, după ce miercuri au fost 2158, iar joi 2086.

Publicat: 03 oct. 2020, 12:16 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă