Materia de la școală care ar fi cea mai riscantă, din toamnă. Ce spune prof. Alexandru Rafila despre începerea noului an școlar

Publicat: 04 sept. 2020, 13:59 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Profesorul Alexandru Rafila a transmis faptul că o materie care se predă în instituțiile de învățământ din țară ar putea fi chiar cea mai riscantă.

La jumătatea lunii septembrie, anul școlar este pe cale să înceapă. Au fost discutate patru scenarii pentru începerea anului școlar, iar profesorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă în privința unei materii care este predată în toate unitățile de învățământ din țară, și anume muzica.

Epidemiologul susține că materia respectivă ar fi cea mai riscantă, deoarece prin cântat se poate transmite virusul mai departe.

”Această activitate, cântatul, este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii. Muzica probabil se va face fără să cântăm, cu noțiuni teoretice, probabil și audio. Cântatul este total contraindicat, e o activitate care favorizează măsură înaltă de transmitere. Să cânți cu mască nu prea e posibil. Ar trebui să aibă la ei o pungă sau cutiuță, care se închidă bine. Pot folosi această mască, dacă sunt antrenați să o pună cum trebuie. Am înțeles că școala va avea un anumit stoc de măști pentru a remedia diferite probleme. Cred că nu ar trebui să ajungem în situația să facem ore fără mască, din cauza anumitor probleme”, a spus prof. Alexandru Rafila, arată Impact.ro.

Cele patru scenarii care ar putea fi puse în practică, în momentul infectării cu noul coronavirus

– Dacă profesorul a predat la o singură clasă şi nu a intrat în contact cu alte cadre didactice, atunci cursurile se vor suspenda doar la această clasă.

– În condiţiile în care profesorul a predat la o singură clasă şi a intrat în contact cu alte cadre didactice, atunci elevii vor rămâne acasă.

– Dacă profesorul a predat la mai multe clase şi a intrat în contact cu mai multe cadre didactice, atunci cursurile se vor suspenda pentru aceste clase, iar orele se vor ţine în mediul virtual, iar profesorii intră acasă, în izolare.

– În cazul în care profesorul a intrat în contact cu mai multe cadre didactice şi a predat la mai multe clase, atunci şcoala se va închide.

Sursă info: Antena 3

Publicat: 04 sept. 2020, 13:59 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă