Cea mai simplă rețetă de brioșe cu ciocolată. Ingredientele care asigură un desert delicios

Publicat: 25 iul. 2020, 10:09 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Cea mai simplă rețetă de brioșe cu ciocolată. Ingredientele care asigură un desert delicios

Este week-end și vreți să preparați ceva dulce și rapid? Brioșele cu ciocolată sunt, fără îndoială, cel mai la îndemână desert. Nu aveți cum să dați greș, pentru că, nu-i așa, cui nu-i place ciocolata? În plus, aveți nevoie de doar câteva ingrediente și veți obține un desert absolut delicios.

Brioșele cu ciocolată, un desert delicios

Brioșele cu ciocolată sunt adorate de cei mici, dar trebuie să recunoaștem că nici noi, adulții, nu putem rezista prea mult în fața unui astfel de desert. Dacă luăm în calcul și faptul că brioșele se prepară rapid și nici nu sunt costisitoare, nu avem niciun motiv să nu le facem.

Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a obține delicioasele brioșe cu ciocolată.

Ingrediente pentru 10-12 brioșe:

  • 300 g făină
  • 125 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 3 ouă
  • 160 g ciocolată cu lapte
  • esență de rom
  • jumătate de plic de praf de copt
  • un praf de sare

Cum preparați cele mai bune brioșe cu ciocolată

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să amestecați într-un castron mai mare făina cernută în prealabil cu zahărul, cacaoa și praful de copt. Separat, într-un alt vas, amestecați ouăle cu laptele, cu uleiul și cu un praf de sare. După ce ați mixat bine ouăle, turnați compoziția în castronul în care aveți făina cu zahărul și cu cacaoa.

Amestecați foarte bine, până obțineți o compoziție omogenă. Apoi, tăiați ciocolata cu lapte în cubulețe și adăugați-o peste aluat. Puneți și esența de rom, pentru ca brioșele să fie cât mai aromate. După aceea, turnați din compoziție în formele speciale de brioșe. Aveți grijă să nu le umpleți. Formele trebuie să fie aproximativ 3 sferturi pline, pentru că altfel riscați să dea pe afară, atunci când brioșele vor crește.

Puneți tava cu brioșe în cuptorul preîncălzit. După aproximativ 20-25 de minute, acestea ar trebui să fie coapte. Oricum, pentru a nu da greș, faceți testul cu scobitoarea. Când s-au răcit, le puteți scoate din forme și le puteți pudra cu zahăr vanilat sau cu fulgi de cocos, în funcție de preferințe.

Lăsați-vă imaginația să zboare și încercați diferite combinații, atunci când vine vorba de brioșe. De exemplu, în aluat puteți adăuga și vișine din compot, afine, zmeură sau oricare alt fruct, de preferat mai acrișor, pentru că se potrivește mai bine cu gustul de ciocolată.

De asemenea, în loc de ciocolată cu lapte, puteți folosi bucățele de ciocolată albă sau ciocolată neagră, dacă vă doriți un gust mai intens. Brioșele se pot orna și cu bombonele colorate, pentru un aspect și mai plăcut.

Publicat: 25 iul. 2020, 10:09 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Pe aceeași temă