Din ce în ce mai multe state au decis să înceapă relaxarea treptată a măsurilor, după ce au observat că numărul cazurilor scad.
Dar fiind vară, e normal ca oamenii să dorească să meargă în drumeții, la munte, la mare, la plajă, chiar și în diferite puncte turistice. Medicul Claudia Finkelstein are o experiență de peste 30 de ani în domeniul medical, iar, potrivit teoriilor și informațiilor apărute în timpul pandemiei de coronavirus despre acest lucru sunt contradictorii. Oamenii care vor să meargă într-o călătorie, fie în drumeție, la plimbare în parc sau la mare, trebuie să știe că ar putea să se expună unor riscuri.
„Noi, medicii şi oamenii de ştiinţă, nu ştim încă dacă a avea anticorpi indică imunitate, deci un test de anticorpi pozitiv nu înseamnă neapărat că te poţi considera în afara oricărui risc. Suntem conştienţi că există mulţi factori de luat în calcul, precum numărul de particule virale la care este expus pacientul şi durata expunerii la acestea”, a spus medicul, potrivit Mediafax.
De asemenea, medicul susține că dacă te expui într-un mediu deschis, în aer liber, este mai mică șansa de a te îmbolnăvi, spre deosebire de expunerea în spațiile închise. Oamenii trebuie să poarte măști de protecție, pentru a fi mai în siguranță, iar riscul de infectare să fie diminuat.
„Riscul de a te infecta cu coronavirus trecând pe lângă un alergător sau un biciclist aflat în mişcare nu sunt prea mari, în absenţa unui strănut sau acces de tuse. La distanţă, riscurile devin mult mai mici, fiind diminuate dacă mergeţi singur sau doar alături de cei cu care locuiţi. Apropierea de alte persoane, din afara cercului vostru restrâns, ar trebui să aibă loc doar purtând masca de protecţie”, a mai spus medicul.