Consumul de animale sălbatice a fost interzis în Wuhan, centrul pandemiei de Covid-19

Publicat: 21 mai 2020, 15:04 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Veste bună chiar din zona de unde a pornit pandemia de coronavirus! În Wuhan a fost interzis consumul de animale sălbatice.

Potrivit informații de la Mediafax, s-a interzis oficial consumul de animale sălbatice, vânatul sau reproducerea animalelor, chiar și pe cele considerat protejate. Regulile impuse de guvernul municipal din Wuhan, China, vor fi valabile pentru cinci ani de zile. Este interzis și consumul de animale rare sau pe cale de dispariție.

Aceste reguli sunt peste tradiția din China, și anume în câmpul medicinal și gastronomic, căci consumul de animale sălbatice face parte din habitusurile lor, lucru pe care îl învață de mici. Din luna ianuarie, fusese instituită o interdicție temporară asupra comerțului cu animale sălbatice.

Odată cu această reglementare, piețele cu animale vii din Wuhan își vor trage ”cortina”. Acestea apăruseră în anii 1970, când exista foametea cruntă, dar până acum afacerile au strâns peste 70 de miliarde dolari anual.

Ambalajele de carton, pericol pentru sănătate. Cum pot să contamineze alimentele

Specialiştii trag un nou semnal de alarmă legat de alimentele pe care le cumpărăm din magazine. Potrivit ultimelor cercetări, ambalajele de carton pot fi periculoase pentru sănătate.

Specialiştii trag un semnal de alarmă şi explică faptul că ambalajele pot contamina produsele și favoriza apariția unor boli. Mai exact aceştia vorbesc de contaminarea chimică a produselor, cum ar fi pastele făinoase sau orezul, de la ambalajele cartonate și cer autorităților competente să impună noi reguli, scrie 7sur7.be.

„Uleiuri derivate din hidrocarburi se regăsesc în alimente consumate pe scară largă, ca pastele făinoase, lintea, cerealele, biscuiții sau orezul”, a afirmat la o conferință de presă Ingrid Kragl, director de comunicare la Foodwatch Franța.

Într-o conferinţă în care a prezentat anchetă asupra unui număr de 42 de produse comune în Franța, cumpărate din diferite supermarketuri, Kragl a mai afirmat şi faptul că: „Aceste uleiuri conțin substanțe toxice, iar industria alimentară trebuie să reacționeze punând bariere între ambalajele cartonate și conținuturile alimentare”.

Potrivit Foodwatch, contaminarea cu aceste „uleiuri minerale” a alimentelor ambalate se datorează mai multor factori: cartonul reciclat, cartonul nereciclat, dar contaminat de mediul exterior și de reziduuri ale produselor de lubrifiere de pe mașini în timpul procesului de fabricare.

„Ambalajele reciclate rămân totuși una din principalele surse de contaminare”, afirmă ONG-ul.

Publicat: 21 mai 2020, 15:04 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×