De ce? Trecerea de la stilul alimentar specific perioadei de vara, la cel specific sezonului rece trebuie facut treptat. Daca vara am mancat mai multe salate, legume crude sau fructe, iata ca in sezonul rece lucrurile se schimba putin, mancarea devine mult mai grea. Pentru a nu ne „supara” stomacul este obligatoriu ca aceasta trecere sa fie sustinuta de ceva. Acel ceva trebuie sa fie un fel de mancare usor, dar si hranitor in acelasi timp.
Supa cu legume de toamna este, sigur, varianta castigatoare.
2 morcovi
4 cartofi
100 g varza alba
1 pastarnac
1/2 radacina de telina
2 cepe
1 ardei
2 rosii
4 linguri de ulei
o cana de taitei de casa
verdeata
Legumele se curata. Cartofii, morcovii, ardeiul, pastarnacul si telina se taie cubulete, iar varza fideluta. Cepele si rosiile decojite se toata marunt. Legumele, mai putin ardeiul si rosiile se pun la fiert cu putina sare, iar dupa ce ele s-au inmuiat putin se adauga ardeiul, rosiile, taiteii si uleiul. Supa se tine pe foc pana cand sunt fierte toate ingredientele. Dupa ce ai stins focul, pui verdeata tocata pe deasupra.
Supa poate fi servita si rece.
Muraturi pentru iarna. Care este cea mai buna reteta?