Muraturi pentru iarna. Care este cea mai buna reteta?

Publicat: 08 Sep. 2017, 22:50 Retete & Diete
Muraturi pentru iarna. Care este cea mai buna reteta?

Reteta muraturi pentru iarna, un aspect extrem de interesant pentru gospodine. Si cum internetul este sursa de inspirati, nu putine sunt cautarile pe aceasta tema.

Muraturi pentru iarna. Cui nu-i plac? Cine nu vrea sa savureze o friptura alaturi de un castron de legume care au fost imbogatite cu gustul saramurii perfect preparate. Dar, care sa fie reteta perfecta pentru saramura pe care sa o pui peste castravet, gogosari sau gogonele.

In primul rand, mare atentie, sarea trebuie sa fie numai grunjoasa, alfel se inmoaie muraturile. Apoi, nu uitam de condimente, esentiale pentru un gust pe care, parca, numai bunica il nimerea. Obligatoriu, pe langa sare, este sa avem frunze de visin, marar, hrean.  Acestea, pe langa aroma deosebita pe care o dau muraturilor, acestea sunt si foarte buni conservanti.

Inainte de toate trebuie sa stim ca raportul intre cantitatea de sare si cea de apa este 1 lingura de sare la un litru de apa.

Muraturi pentru iarna – Ingrediente

Pentru 3 kilograme de castraveti, avem nevoie de:

3 linguri de sare grunjoasa
2 linguri boabe de mustar
1 lingura boabe de piper negru
4 radacini de hrean curatate
8 catei de usturoi
3 foi de dafin

Muraturi pentru iarna – Mod de preparare

Apa, impreuna cu toate mirodeniile, se pune la fiert si se lasa sa clocoteasca 5 minute. Dupa ce se ridica de pe foc, se lasa alte 5 minute sa se domoleasca, pentru ca mai apoi sa se toarne cu polonicul peste castravetii asezati in borcane. Dupa ce au fost umplute toate, borcanele se lasa 48 de ore la bucatarie, dupa care, ce credeti, se varsa toata saramura, fara a varsa si castravetii. Saramura scoasa se pune la fiert, din nou, timp in care borcanele se tin sub jetul de apa rece. Astfel  ne asiguram ca se spala orice urma de ferment. Fundul borcanului trebuie sa fie curat, la fel si castravetii. Urmatorul pas consta in taierea cateilor de usturoi, 2, 3 care se pun peste castraveti, in borcane. La fiecare borcan se pune cateun varf de cutit de piper macinat. In plus, se adauga 1 lingura de boabe de mustar si hrean curatat. Acesta, taiat pe lungime, pe care il punem sub forma de cruce peste castraveti. Are rol clar de a-I tine fixat bine, sa nu ia aer. Saramura fiarta 10 minute, fierbinte si tulbure, se varsa peste castraveti si se capseaza borcanele.
Gospodinele spun ca astfel de castraveti murati se conserva pana la 2 ani fara nicio problema.

Cum dauneaza consumul de paine alba! De ce e bine sa incetezi sa o mai mananci

Publicat: 08 Sep. 2017, 22:50 Retete & Diete
Pe aceeași temă