Cladirea BCR, cumparata de un investitor arab? Cum ar putea fi transformata

Publicat: 14 oct. 2019, 16:08 Autor: Simona Life
Cladirea BCR, cumparata de un investitor arab? Cum ar putea fi transformata

Inca o cladire monument din Romania ar putea ajunge pe mana strainilor.

Cladirea BCR, cumparata de un investitor arab? Este una din cele mai vechi cladiri ale Romaniei si in proces de due diligence cu un investitor de origine araba pentru vanzarea fostului sediu central, un monument istoric celebru din Piata Universitatii.

„Clădirea BCR a stârnit un interes excelent. Interesul va fi reflectat şi în preţ. Cel mai probabil, se va vinde pentru un hotel. În curând, se va tranzacţiona şi Hilton Garden Inn. Ambele tranzacţii sunt destul de avansate.

Cladirea BCR, cumparata de un investitor arab

Cladirea BCR, cumparata de un investitor arab

E posibil ca şi celelalte hoteluri ale Apex din Bucureşti să fie vândute către acelaşi cumpărător, dar noi ne ocupăm separat de tranzacţionarea hotelului din Centrul Vechi. Rămâne de văzut dacă la sfârşit va rămâne un singur cumpărător. În general, cei care cumpără astfel de produse au experienţă cu hoteluri.

Hotelurile nu sunt o clasă de active pentru începători. Interesul a fost dintr-o arie geografică foarte largă: Europa, Orientul Mijlociu, din regiunea noastră, locali”, a declarat Andrei Vacaru, head of capital markets din cadrul JLL Romania, citat de profit.ro, potrivit Adevarul.

Decizia a venit in contextul in care mai multe banci au renuntat pana acum la sediile istorice, relocandu-se in cladiri moderne de birouri. Astfel ca BCR s-a relocat in cladirea The Bridge, cumparata in decurseul anului trecut de Dragos si Adrian Pavăl de la Forte Partners cu 200 de milioane de euro.

Publicat: 14 oct. 2019, 16:08 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă