Problema pe timp de iarna sau vara a femeilor o reprezinta un ten curat, luminos si fara riduri. Daca s-ar putea sa fie de portelan si tot timpul fardat, ar fi perfect. Dar nu este asa!
Un make-up artist pasionat si de sanatatea tenului a descoperit reteta elixirului ‘Fársali’ pe care il face acasa. MUA Bianca Chelmu sustine ca acest mix de uleiuri ieftine si naturale este multi functional.
Elixirul ‘Fársali’ se poate folosi pentru a da rezistenta machiajului, pentru a creste si regenera genele (in timp), pentru a scapa de pete sau cosuri, si multe alte intrebuintari.
Dornica sa faca multe femei fericite, MUA Bianca Chelmu a publicat reteta elixirului frumusetii pe Facebook:
„Fara doar si poate acest elixir minune este cel mai tare lucru ever in materie de beauty pe care l-am experimentat. Initial, aceasta postare avea sa fie scurta si la obiect, insa nu ma pot abtine sa nu va dezvalui si voua absolut totul despre acest elixir „Fársali” facut acasa.
In primul rand, este foarte funny si relaxant sa cauti ingredientele de care ai nevoie si sa iti faci singura un produs foarte important atat in sanatatea si elasticitatea pielii, vindecarea petelor si cosurilor, cat si in MAKEUP.
Iata de ce aveti nevoie:
Ulei de maces
Ulei de dovleac
Vitamina E
Ulei de lamaie/limeta
Ulei din coaja de portocale
24K foita (Aici vreau sa intervin! Ştiu ca majoritatea dintre voi ati fost entuziasmate de faptul ca uleiul contine acea foita „de haur 24K”. Sunt sincera si vreau sa Va zic ca nu in acea foita consta puterea acelor combinatii de uleiuri miraculoase!!! Eu am preparat uleiul meu fara aur si, credeti-ma, il ador! Haide sa privim mai deep si sa nu ne lasam influentate de design si chestii doar de maketing, facute sa ne sclipesca ochii si nimic mai mult.)
Am avut ocazia sa il testez si uleiul Fársali original; nu este nicio diferenta intre ele. A, ba da – pretul. Toate aceste uleiuri le puteti achizitiona de la un plafar sau chiar de pe internet.
Acum hai sa va zic cum se prepara si cantitatile de care aveti nevoie pentru o sticluta:
20ml ulei de maces
15 picaturi ulei de dovleac
10 picaturi de vitamina E sau 10 capsule sparte
Ulei din coaja de portocale (sau ulei de cais) 10 picaturi
5 picaturi de ulei de lamaie/limeta (optional)
Acest amestec il puteti pune intr-o sticluta cu pompiţa sau intr-un borcanel.
Hai sa va dezvalui avantajele acestui ulei ‘Fársali’:
1. Rezistenta makeup (machiajul rezista mult mai mult. Poate inainte sa aplicati pudra va parea tenul mai lucios, insa apoi va fii totul ok. RECOMAND ca aplicarea blush-ului si iluminatorului sa fie dupa aplicarea pudrei (am fost intrebata de cateva ori si am tinut sa mentionez)
2. Aplicarea pe gene -le face mai lungi, mai dese (folosesc un ulei de mai bine de 6 luni si pentru asta si rezultatele sunt minunate)
3.Antirid
4.Cosuri – aplicarea constanta in fiecare seara dupa demachiere va face minuni
5.Uniformizeaza fondul de ten (aplicati pe bureţel fondul de ten si peste o picatura mica de ulei, sau puneti fondul de ten pe fata si o picatura mica pe buretel si apoi uniformizati.
6.O picatura pe corector sau concealer – il face foarte usor de blenduit si de uniformizat
7.Depigmentare a pielii
8.Semne
9.Linii de expresie – daca folositi constant uleiul, le reduce considerabil
10.MIROASE FOARTE FRUMOS – are efect de relaxare, mai ales seara inainte de culcare. PS: Nu uitati seara sa puneti o picatura si sub ochi si sa masati usor ochii, ajuta la pungi, cearcane si evitam ridurile.
Acest ulei poate sa fie utilizat pe orice tip de ten: uscat, mix, gras; insa recomand pentru tenul gras sa se renunte la uleiul de dovleac.
Pentru mine este ceva de care nu ma dezlipesesc oriunde m-aş afla, a devenit o rutina de mai bine de jumatate de an.”