Reteta castraveti bulgaresti. Daca iti place sa mananci castraveti acri, atunci e musai sa incerci reteta de mai jos.
-castraveti
-4 morcovi
-3 cepe
-cateva bucati de hrean
-sare neiodata
-zahar
-foi de dafin
-usturoi
-boabe de piper
-boabe de mustar
-seminte de marar
Se toaca ceapa – solzisori, morcovii si hreanul, in bastonase. In borcane se pune o lingurita de condimente (amestec intre boabele de mustar, piper si seminte de marar), apoi ceapa si se asaza castravetii. Printre ei se pun si cateva tije de morcovi si hrean.
In continuare la reteta castraveti bulgaresti, in fiecare borcan se pun doi catei de usturoi si o frunza de dafin, apoi se adauga o lingurita de varf cu sare si una de zahar. Se toarna cinci linguri de otet in fiecare borcan. La sfarsit, se umplu borcanele cu apa rece, se infileteaza capacele si se fierb la bain marin, la foc mic, pana isi schimba culoarea.
Se lasa sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei, apoi se depoziteaza la loc racoros.
Sursa: vreaudouaportii.ro.