Salina Slanic, din statiunea cu acelasi nume din Prahova, detine cateva superlative speciale: este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavata fiind de 2,9 milioane de metri cubi, si detine cel mai pur aer de pe planeta, lipsi aproape total de radiatii si poluare.
Aflata la aproximativ 100 de kilometri de Bucuresti si 44 km de Ploiesti, statiunea Slanic este o destinatie recunoscuta pentru activitatea balneoturistica inca din anul 1853, cand a fost declarata statiune turistica de interes national.
”Palatele de sare” din interior au un microclimat constant, o temperatura constanta pe tot timpul anului de 13 grade Celsius, o umiditate a aerului de cca. 60% si aerosoli salini cu efecte terapeutice asupra sanatatii, fapt care a dus la amenajarea salinei atat pentru agrement, cat si pentru tratament in maladiile respiratorii.
Conditiile din mina creeaza premisele pentru cel mai pur aer de pe planeta, din care lipsesc aproape total radiatiile si poluarea. Institutul National de Fizica si Energie Nucleara efectueaza frecvent in salina teste si masuratori, iar salina este in carti pentru amenajarea unui centru de studii cosmice european.
Sursa: businessmagazin.ro