Vrei sa faci un desert pentru weekend, dar nu stii ce crema sa alegi pentru prajitura?
Caramelul iti vine in ajutor mereu, chiar daca este extrem de dulce. Aroma sa se potriveste de minune cu citricele si scortisoara. Azi avem pentru tine o reteta crema de caramel pentru prajituri. O sa iti iasa mai ceva ca la Masterchef sau Chefi la cutite!
600 ml de lapte
4 linguri de faina
300 gr de zahar
4 oua
putina sare
Se topesc 150 grame de zahar cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca pana cand devine auriu si incepe sa se topeasca.
Se adauga zaharul ramas si laptele (opriti din el 3-4 linguri).
Separat, se amesteca cele 3-4 linguri de lapte cu faina.
Se adauga faina peste caramelul de pe foc mic. Se amesteca in craticioara constant.
Se bat ouale cu putina sare in alt bol. Se adauga treptat in crema de caramel.
Se amesteca bine pana cand se ingroasa crema si devine fina. Se poate folosi la ornat prajituri, torturi sau produse de patiserie.
Sursa: suntgospodina.net