Țelină

Datorită proprietaților sale antiinflamatoare, țelina, prin consumul constant, reduce simptomele afecțiunilor articulare. Pentru efecte maxime, se recomandă o cură de cel putin 3 luni, timp în care se consumă telina proaspată, asociată cu o dietă bazată, în special pe legume și fructe, gătită termic doar în proporție de 30%.
Țelina mai conține și antioxidanți puternici, precum zeaxantina, luteina și betacaroten. Aceștia oferă protecție organismului împotriva a numeroase boli și întăresc sistemul imunitar.
Citeste si: „Alimente sub lupa: ceapa vs praz! Care e mai bun pentru sanatatea ta”
Ridichile

Ridichile roșii scad riscul bolilor cardiovasculare deoarece combat colesterolul rău și curăță sângele de impurități. Astfel, poți preveni ateroscleroza și alte afecțiuni grave asociate cu depunerea colesterolului pe vasele de sânge și ănfundarea arterelor. O cură de câteva zile cu ridichi rosii te poate ajuta să combati retenția apei în organism.
Bogate în antioxidanți, ridichile te ajută să ai o piele frumoasa și încetinesc apariția primelor riduri.
Citeste si: „Alimente sub lupa: somonul vs. pastrav. Pe care trebuie sa il consumi mai des”