Primul animal de pe Terra era oval si plat, sustin cercetatorii!
O fosila veche de 558 de milioane de ani le-a dezvaluit savantilor ca primul animal de pe Terra avea si un soi de inotatoare dorsala. Creatura avea o lungime de cateva zeci de metri si traia pe fundul oceanului.
Totodata, aceasta nu avea gura sau intestine si nu seamana cu vreo vietuitoare din zilele noastre! Cei care au oferit mai multe detalii au fost cercetatorii de la Universitatea Nationala a Australiei, intr-un studiu amplu.
Totusi, primul animal de pe Terra a ramas un real mister pentru savanti. Acesta a fost identificat intr-o descoperire pe care cercetatorii din Australia au numit-o „Sfantul Graal al paleontologiei”.
Studiul lor a fost publicat recent in revista „Science” si a captat atentia oamenilor din intreaga lume. Moleculele de grasime descoperite pe fosilele unei creaturi misterioase numite „Dickinsonia” au confirmat ca aceasta a trait cu 558 de milioane de ani in urma.
Fosilele sale erau foarte bine conservate. In mod uimitor, savantii au gasit colesterolul, pe care l-au numit „semnul distinctiv” al acestei vietati. In anul 1947, cercetatorul australian Ilya Bobrovsky a identificat fosilele pe o faleza din zona Marii Albe.
„Moleculele fosilizate de grasime pe care le-am descoperit proveneau de la animale mari si numearoase, de acum 558 de milioane de ani. Mai precis, cu milioane de ani mai devreme decat ne-am fi gandit”, a povestit profesorul Jochen Brocks.
Mai mult, in colaborare cu diverse institute din Germania, savantii au descoperit cea mai veche fosila umana cunoscuta in afara Africii. Aceasta ar avea o vechime situata intre 177.000-194.000 de ani vechime.
(sursa: gizmodo.com)