Dulceata de struguri. Reteta fara zahar pentru silueta ta! VIDEO

Publicat: 11 sept. 2018, 17:02 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Vine toamna si, pe langa must sau tuica, din struguri mai poti face si dulceata pentru toata iarna!

Dulceata de struguri fara zahar se face repede. Toamna a venit si deja viile dau roade delicioase si parfumate. Si, pe langa borcanele traditionale cu gem sau dulceata, trebuie sa ai cel putin 5 cu dulceata de struguri. Dar aceasta reteta e diferita de altele!

Daca ai diabet sau pur si simplu tii la silueta ta, iti va veni in ajutor. Si asta pentru ca e o reteta de dulceata de struguri fara zahar! Partea buna este ca vei face economie la bani si il poti da cu incredere si copiilor.

Dulceata de struguri fara zahar – ingrediente

1 kg de struguri fără sâmburi
100 gr stafide (optional)
1 baton scorţişoară
un sfert de portocală cu coajă
un sfert de lămâie cu coajă

Dulceata de struguri fara zahar – mod de preparare


Ar fi util daca ai lua de la piata struguri fara samburi. Daca nu gasesti, sunt ok si cei cu samburi, dar vei pierde mult timp sa ii scoti.

Dupa ce ai scos samburii, pune strugurii in ceaun, la foc iute, timp de o ora. Amesteca in ei constant pentru ca nu cumva sa se lipeasca.

Dupa o ora, adauga in ceaun lamaie, portocala, stafide si scortisoara. Lasa tot amestecul sa fiarba, amestecand in el, pana cand are consistenta pe care o doresti.

Dulceata de struguri fara zahar – beneficii


Pe langa faptul ca este usor de facut si naturala, are si beneficii pentru sanatate. Strugurii sunt bogati in potasiu, ca si bananele. Acestia mai contin fier, calciu, fosfor, vitaminele A, B si C.

Consumul de struguri este indicat în: – Anemie, astenie, oboseală – Avitaminoză, demineralizare – Bătrânețe – Convalescență – Surmenaj – Angină, ateroscleroză – Atonie gastrointestinală – Constipație, enterită, hemoroizi – Pietre la bilă – Ascită, hepatită – Edeme – Gută, reumatism, sciatică – Febră – Laringită, tuberculoză pulmonară – Dermatoză, acnee – Sarcină – Stomatită – Intoxicație

Sursa: avantaje.ro

Publicat: 11 sept. 2018, 17:02 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă