Vine toamna si, pe langa must sau tuica, din struguri mai poti face si dulceata pentru toata iarna!
Dulceata de struguri fara zahar se face repede. Toamna a venit si deja viile dau roade delicioase si parfumate. Si, pe langa borcanele traditionale cu gem sau dulceata, trebuie sa ai cel putin 5 cu dulceata de struguri. Dar aceasta reteta e diferita de altele!
Daca ai diabet sau pur si simplu tii la silueta ta, iti va veni in ajutor. Si asta pentru ca e o reteta de dulceata de struguri fara zahar! Partea buna este ca vei face economie la bani si il poti da cu incredere si copiilor.
1 kg de struguri fără sâmburi
100 gr stafide (optional)
1 baton scorţişoară
un sfert de portocală cu coajă
un sfert de lămâie cu coajă
Dupa ce ai scos samburii, pune strugurii in ceaun, la foc iute, timp de o ora. Amesteca in ei constant pentru ca nu cumva sa se lipeasca.
Dupa o ora, adauga in ceaun lamaie, portocala, stafide si scortisoara. Lasa tot amestecul sa fiarba, amestecand in el, pana cand are consistenta pe care o doresti.
Consumul de struguri este indicat în: – Anemie, astenie, oboseală – Avitaminoză, demineralizare – Bătrânețe – Convalescență – Surmenaj – Angină, ateroscleroză – Atonie gastrointestinală – Constipație, enterită, hemoroizi – Pietre la bilă – Ascită, hepatită – Edeme – Gută, reumatism, sciatică – Febră – Laringită, tuberculoză pulmonară – Dermatoză, acnee – Sarcină – Stomatită – Intoxicație
Sursa: avantaje.ro